Renault’da başlayıp Tofaş, Çokşuköz, Mako, Valeo’ya yayılan metal işçilerinin direnişi en son Bursa’da Ototrim ve Kocaeli’de Ford fabrikalarının işçilerinin katılımıyla genişleyen metal işçilerinin eylemine DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK ve Eskişehir Tabip Odası yaptıkları ortak açıklamayla destek geldi.

Çeşitli siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin de katılarak destek verdiği eylemde platform adına konuşan Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, iş bırakan Metal İşçilerinin daima yanlarında olduklarını söyledi. Metal İşçilerinin yoksulluğa ve sendikaya baş kaldırdıklarını ifade eden platform sözcüsü  Yılmaz, Bursa'daki Metal işçilerinin başlattığı grev, tüm metal işçilerinin gözünü buraya çevirmiştir. Metal işçileri aslında yoksulluğa köleliğe, tutsaklığa başkaldırmışlardır” dedi.

Metal işçilerinin tüm işçilerin, emekçilerin sesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bu eylemler sadece MESS’e, patronlara karşı yapılan eylemler değildir. Bu eylemler sendikaya karşı yapılan eylemlerdir. Sendikanın tutsaklığından kurtulup, özgür bir emek mücadelesini sağlamanın eylemleridir.

Biz Eskişehir’in işçileri, memurları, yoksulları, işsizleri olarak Metal işçilerinin eylemlerini kendi eylemimiz, bizim emek ve özgürlük mücadelemiz olarak görüyor ve destekliyoruz. Bu doğrultuda metal işçilerini bağrımıza basıyoruz”  şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim