Eski Gümrük ve Tekel Bakanı merhum Gün Sazak, şehit edilişinin 36’ncı yıl dönümünde kabri başında anılacak.
Gün Sazak Stratejik Araştırma Merkezi tarafından tertiplenen program, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de, Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyündeki kabri başında başlayacak. Merhumun ruhu için öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutulacak. Gün Sazak Stratejik Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Süleyman Sazak’ın da anma törenine katılacağı belirtildi.
GÜN SAZAK KİMDİR?
26 Mart 1932 tarihinde Ankara’da doğdu. Babası, Eskişehir Mihalıççık ilçesinin Sazak köyünden, Cumhuriyet’in kurucularından ve Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarından Emin Sazak, annesi ise Kayı köyünden Ayşe’dir.
İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Ankara’da yapmıştır. Ankara Maarif Koleji’nden mezun oldu. California State Polytekhnic’te ziraat eğitimi gördü. 1971 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev aldı. 1977 seçimlerinden sonra kurulan üçlü koalisyon hükumetinde Gümrük ve Tekel Bakanı oldu. Kaçakçılıkla mücadele etti. 27 Mayıs 1980 tarihinde de teröristler tarafından şehit edildi.
Editör: TE Bilişim