Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan dokuma sergisi Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Açılışa katılan Milletvekili Emine Nur Günay dokuma tezgâhının başına geçerek hünerlerini sergiledi.
Sarıcakaya bölgesinde yok olmaya yüz tutan ve anneden kızına geçen geleneksel dokuma sanatı yeniden hayat buldu. Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından tezgâhları ve dokuma sanatı yeni kuşak kadınlara öğretilerek hayat buldu. Uzun uğraşlar sonucu ilmek ilmek dokunan ürünler Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde sergilenmeye başladı. Sergiye katılan Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise edindiği bilgilerle, sanat galerisine kurulan dokuma tezgâhının başına geçerek hünerlerini sergiledi. Günay sergiyi gezerek ürünleri inceleyerek şunları söyledi:

“El emeği ürünleri çok güzel hazırlamışlar. Bazen yurt dışına giderken hediye olarak götürebilirim. Hatta eşe dosta bile hediye edilebilir. Çok özel ürünler.”
Mekikli bez dokuma hakkında bilgi veren Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Durna Gülşen, “Özellikle Sarıcakaya’nın Dağküplü köyünde yoğun olarak yapılan bu el sanatına 2006 yılında prototip çalışmaları ile başlandı. İlerleyen yıllarda mekikli bez dokuma atölyeleri kurularak üretim ve eğitim sürecine geçilmiştir” dedi.

Serginin açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcının eşi Semra Avcı, Ak Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Valisi Azmi Çelik’in eşi Emel Çelik, Vali Yardımcıları Ali Muhittin Varol, Aslan Avşarbey, Sarıcakaya Kaymakam Vekili Recep Aydın, Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Editör: TE Bilişim