Eskişehir Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnafın yüzde 80’inin siteden taşınmak istemediğini belirtti. Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir grup esnaf ve Eskişehir Tornacılar Odası Başkanı Halil Kılıç, küçük sanayide düzenledikleri basın açıklamasında esnafın taşınmak istemediğini savundu.  Daha önceki yıllarda küçük sanayinin dönüşümünü destekleyen ve bu doğrultuda görüş bildiren Kılıç,  yetkililere de gözdağı verdi.

AĞZI OLAN KONUŞMASIN!

Küçük Sanayi Sitesi’nin kaldırılması konusunda yetkili olsun olmasın herkesin görüş bildirdiğini dile getiren Başkan Kılıç, “ yetkililer dışında sanayi sitesi ile ilgili konuşanın dilini de bu sanayi esnafı koparmasını bilir” dedi. Kılıç, “  “Sanayi esnafımız 50 yıldır burada çalışmaktadır ve ekmeğini buradan kazanmaktadır. Burası bilindiği üzere kentsel dönüşüme alınmıştır. Ancak burası hakkında yetkili ve yetkisiz herkes çıkıp basına demeç vermektedir. Sanayide dükkânı olan ve çalışanlar ilk olarak burası ile ilgili konuşma hakkına sahiptir. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, mecliste bulunan meclis üyeleri ve Esnaf Odaları ve mecliste bulunan siyasi partilerin haricinde kimsenin sanayi hakkında konuşma yapmamasını rica ediyorum.  Bu kişiler dışında da sanayi sitesi ile ilgili konuşanın dilini de bu sanayi esnafı koparmasını bilir” şeklinde konuştu.

1380 KİŞİDEN GÖRÜŞ ALINDI

Tornacılar ve Tamirciler Odası olarak bu zamana kadar 1380 sanayi esnafı ile görüştüklerini kaydeden Kılıç, sanayide toplam 1700 esnafın bulunduğunu anımsattı. Görüş aldıkları esnaf içinden 302 kişinin sanayinin kaldırılmasını, 805 kişinin sanayi yerinde kalmasını istediğini , 178 kişinin ise görüş bildirmediğini belirtti. Kılıç, “  Valilik belediye esnaf odaları ve diğer kurumlar ile esnaf, çoğunluğun görüşüne uymak zorundadır.  Biz buradaki tüm esnafımızın haklarını korumak savunmak için varız. Esnafımıza gelecek bir zararda resmi kurumlara ilk mahkemeye verecek olan biz ve esnaf odalarıdır” ifadelerini kullandı.

TAŞINMA YARDIMI İSTİYORUZ

 Kılıç konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “ Burasının taşınması durumunda öncelikle mülk sahibine ve kiracıya kira yardımı, taşınma yardımı yapılmasını istiyoruz. Esnaf hiçbir şekilde mağdur edilmemeli. Esnafın görüşü doğrultusunda gidilecekse buradan toplu halde hep birlikte gideceğiz. Ancak şuan esnafın yüzde 80’i buradan gitmek istemiyor. Sanayi esnafına karşı yanlış davranan da cezasını çeker. Bu Seyitgazi mezarlığına bu esnafın bedduası ile gitmek olmamalıdır. Sanayideki esnafımızın görüşlerini almaya davet ediyoruz. “

 

Editör: TE Bilişim