DİSK Emekli Sen Başkanı Suat Başaraner, özel halk otobüsü şoförlerinin 65 yaş konusunda özür dileyerek yasaya uymasını beklediklerini kaydetti. 65 yaş ve üstünün özel halk otobüslerine ücretsiz binmelerini engellemek için otobüslere bu hakkı kullanamayacaklarına ilişkin yazı asıldığını aktaran DİSK Emekli Sen Başkanı Suat Başaraner, 3 Aralık tarihinden bu yana emeklilerin ücretsiz ulaşım hakkının engellendiğini söyledi. Yazıda; “65 yaş ve üstü ücretsiz ulaşım haklarını 8 Aralık kullanamayacakları…” ifadesine yer verildiğini ifade eden Başaraner, “Otobüslerin bunu yaptığı, 6 otobüse bu nedenle Valilik tarafından 6495 sayılı yasada belirtilen 50 bilet karşılığı 120 tl ceza kesilmesinden anlaşılmaktadır” dedi.
ÖZÜR DİLEYİP EYLEME SON VERSİNLER
Konuyla ilgili Valilik, Büyükşehir, AKP ve birçok kurum ve kuruluşun açıklama yaptığına değinen Başaraner, “Her kesimin kendi penceresinden haklı yönleri olabilir, ancak şoförler 65 yaş üstü vatandaş ile diğer vatandaşları karşı karşıya getiriyor. Kişiyi beleşçi, sadakacı olarak aşağılıyor, bunun bedeli 120 tl olamaz” dedi. Konunun bu boyutuna hiçbir açıklamada değinilmediğine dikkat çeken Başaraner, “Biz arkadaşların yaşlılarımızdan özür dileyip, bu eyleme son vermesini bekledik. Ancak bu arkadaşların eylemlerine devam edeceği anlaşılmaktadır” diye konuştu.

 SUÇ DUYURUSU

 Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Başaraner, gereğini hukukun yerine getireceğini belirtti. Başaraner, “65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza tekrar duyuruyoruz; otobüsün plakasını alıp valiliğe şikayette bulunun” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili daha önce de açıklama yaptığını dile getiren Başaraner şunları söyledi: “Siz kaç kişisiniz biz kaç kişiyiz, sizler kar edeceksiniz diye emeklileri taciz edemezsiniz. Yapacağınız iş emeklilerden özür dileyerek yasaya uymaktır.”

 YALNIZCA ESKİŞEHİR’DE YAŞANMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

 Emeklilere de seslenen Başkan Başaraner, şöyle konuştu: “Emekli arkadaşlar kartını basıp geçin ve arkadaşlarla muhatap olmayın, itidalli olun ve provakasyona gelmeyin, bir sıkıntı olduğunda şikayet dilekçesi ile valiliğe başvurun. Bu olayın tek mağduru biziz, mağduriyetimizin giderilmesini yetkililerden bekliyoruz. Bize verilen imtiyaz değil, haktır. Hiç bir kurum ya da kişi bunu engelleyemez.” Bu tür bir yasa tanımamanın yalnızca Eskişehir’de yaşandığına dikkat çeken Başaraner, bunun düşündürücü olduğunu söyledi. 166 halk otobüsünden 46’sının yasayı tanıyıp diğerlerinin tanımamasının da düşündürücü olduğunu belirten Başaraner, bu süreçte basının ve köşe yazarlarının kendilerine katkıları ve değerli görüşleri nedeniyle teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim