Eskişehir'de sivil demokratik kitle örgütlerinin yaptığı 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne Eskişehirliler sahip çıktı.

Adalar'ın, Mustafa Kemal Paşa Caddesi girişinde bir araya gelen yüzlerce Eskişehirliler attıkları sloganlarla Cumhuriyet'e sahip çıkacaklarını dile getirdiler.  ES ES Bandosu'nun da minik konser verdiği yürüyüş coşkuyla geçti. Adalar'da bekleyen yüzlerce yurttaş da bayrakları ve alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

"Cumhuriyetten, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyeceğiz"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir halkına seslenerek, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in yılmaz bekçileriyiz, Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun”  dedi. Cumhuriyet kutlamaları sırasında Başkan Büyükerşen şunları dile getirdi; “Sizler var oldukça hiç kimse Cumhuriyetin niteliğini değiştiremeyecektir. Sizler var oldukça Atatürk ve onun arkadaşları nasıl bu ülke için canlarını vermiş ve bu ülkeye kadar gelmişse bizler de sonsuza kadar hayatta kalmaya devam ederek Cumhuriyete hayat vereceğiz. Sizler var oldukça kimse laik cumhuriyete el konduramayacak, Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal, hukuk devleti olacaktır. Cumhuriyetten, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyeceğiz. Atatürk ün çizdiği yol, ışıklı yol ve çağdaş medeniyet seviyelerini yaratan ülkelerin üzerine çıkmaktadır.”

"Atatürk’ün izini hiçbir zaman silemeyecekler"

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Azmi Kerman ise yaptığı açıklamada, Karaman Ermenek’te yaşanan olaylara değinerek, “Bu kaza bu işin fıtratında yoktur” dedi. Kerman Eskişehirlilere seslenerek,   “Eskişehir’in çağdaş yüzünü bir kez daha gösterdiniz. Büyük Atatürk’ün heykelini yıkanlar ve Türk bayrağını yakanlar, Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıranlar şunu iyi bilin Atatürk Cumhuriyetimizin kurucusudur, ulu önderimizdir. Kimse onu yüreğimizden söküp atamaz. Atatürk’ün izini hiçbir zaman silemeyecekler” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet kutlamalarına katılanlar Ahmet Sezer Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Özgür Ulukoca eşliğinde Andımızı okudular. Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden başlayan yürüyüş atılan sloganlar eşliğinde Vilayet Meydanı önünde son buldu.

Editör: TE Bilişim