Eskişehir Valiliğinin girişimiyle 16 Aralık 1997 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 1.nci HİBM Komutanlığı, Anadolu Üniversitesi, Alp Havacılık, Eti gibi bazı sivil-kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle İl Çevre Koruma Vakfı tarafından “Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesi” olarak açılan Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı yenilenen misyonuyla yeniden açıldı.  Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı bundan sonra eğitime yönelik çalışmaları ile de dikkat çekecek.  

Açılışta katılımcılar öncelikle Havacılık Parkında bulunan yenilenmiş uçakları inceledi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, uçaklarla ilgili Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i bilgilendirdi.

Daha sonra Havacılık Müzesi hangarına geçen katılımcılar, burada yapılan yenileme çalışmaları ve Havacılık Parkının yeni misyonunu Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim
Üyesi ve Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede’den dinledi.

Havacılık Müzesinde eğitime yönelik faaliyetlerin arttığını kaydeden Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan Naci Gündoğan, “Eski uçakların olduğu bir yer olmasını istemiyoruz. Eskişehir'de bir havacılık kenti olması nedeniyle burasının bir eğitim yuvası olmasını amaçlıyoruz. 2 yıldır altyapı çalışmaları yaptık. Uçakların bakımını yaptık. Çocuklarımızın deneylerle havacılığı öğrenmelerini ve görmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim