SELİM KUŞCU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kadın cinayetlerine dikkat çekmek için oluşturdukları dev boyuttaki “Eşit Dünya” isimli bir gazeteyi kurdular. 
Porsuk bulvarı Adalar mevkiinde toplanan yaklaşık 20 kişilik üyeler, kadın cinayetlere dikkat çekti. Eşit Dünya isimli gazete hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, “Bizler kadın cinayetlerinin duracağından umutluyuz. Ülkemizde toplumsal cinsiyet eşitliliğin hedefine ulaştığını, çocuk gelinlerin kalmadığını, kadın cinayetlerinin bittiğini, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarıldığını, kadın bedeninin cinsel obje olmaktan çıktığını, parlamentoda kadın - erkek milletvekili temsiliyetinin olduğunu hayal ettik. Bu yüzden Eşit Dünya isimli gazeteyi oluşturduk. Toplumda yaşanacak böyle günlerin özlemini buraya aktarmak istedik” dedi.
Ardından konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Didem Aydınmakina ise, hayallerinde olan dünyayı, oluşturdukları gazeteye yansıttıklarını belirtti. Aydınmakina, “Burada, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma merkezi ile Kent Konseyi kadın Meclisi’nin çıkarttığı Eşit Dünya gazetesi ile eşitliği savunan bir dünya hayal ediyoruz. Sesimizin daha çok çıktığı, baskının olmadığı, şiddet görmediği, özgürce herkesin birbirine hoşgörü ile yaklaştığı bir dünya istiyoruz. Bütün kadınlarla ve eşitliği savunan erkeklerle yaşamına her alanında yan yana olduğumuz, sürece bu eşit dünyayı oluşturabileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kadınlar, konuşmaların ardından kadın cinayetlerine dikkat çekmek için oluşturdukları yaklaşık 12 metrekarelik gazetenin önünde topluca selfie çektirdiler.

Editör: TE Bilişim