CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya Dünya Barış günü nedeniyle açıklama yaparak  Barış’ın insanların, ırklarına, dillerine, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın, kardeşçe, bir arada yaşamalarının adı olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partili kadınların, Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği Yurtta Barış, Dünya’da Barış dediklerini belirten Kahya, “Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey...
Biz, hiç bir ananın, hiç bir çocuğun, gözyaşı dökmediği bir dünyaya inandık,
Bir araya geldikçe güçleneceğimize çoğalacağımıza inandık,
Derdimizi acımızı sevincimizi paylaşmaya inandık, dayanışarak mutlu olacağımıza inandık.
Helal ekmekle kurulan sofralara, sevgiyle yürekle paylaşmaya inandık” dedi.
Savaş kadınlar için acı, yakan ve kavuran olduğunu belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya şunları söyledi:
“Biz kadınlar, evlat acısı, kardeş acısı,eş acısı,İnsan acısı, yaşamak istemiyoruz. Savaşlar, göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde,  huzur içinde yaşamak istiyoruz.
 Savaş çocuklarımız için, korkudur, çaresizliktir yok oluştur. Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları, öldüren bombalar,hem çocuklarımızı,hem biz anaların yüreklerini parçalar. Geldiğimiz süreçte, Ekmek kadar, Su kadar Barış’a ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar;Ölümün değil yaşamın tarafındayız...  Savaşa karşı,Barış’ı. Baskı şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi, Yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz.
Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz.”
 
Editör: TE Bilişim