Etkinlik ülkemizdeki savunma sanayii gelişmelerini takip etmenin yanı sıra, ESOGÜ öğrencilerinin iş hayatına hazırlanmalarına ve üniversite ile savunma sanayii şirketlerinin işbirliğine yardımcı olmayı da amaçlıyor.      

            Hezarfen Savunma Sanayii Günleri 2014’ün açılış konuşmasını yapan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, savunma sanayiinin; gizlilik, emniyet, güvenilirlik ve dışa bağımlı olunmaması gereği gibi nedenlerle milli tabana dayanmak zorunda olduğunu belirtirken, savunma sanayii teknolojilerinin ayrıca sivil amaçlarla kullanılabilmeleri dolayısıyla, ülkelerin kalkınmasına da katkıda bulunduğunu ifade etti. Üniversitelerin genelde sanayiye ve özelde savunma sanayiine katkıda bulunabilmesi için üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi gereğine işaret eden Prof. Dr. Hasan Gönen, havacılık ve uzay alanlarında altyapısı gelişmiş olan Eskişehir’de kamu-özel sektör işbirliğiyle bu alanlardaki gelişmelere katkıda bulunmanın, ESOGÜ’nün yükümlülüğü olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Hasan Gönen “Hezarfen Savunma Sanayii Günleri 2014” etkinliğinin, savunma sanayiindeki gelişmeler konusunda farkındalığın artırılması açısından da önemli bir etkinlik olduğunu ifade ederek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

            Hezarfen Savunma Sanayii Günleri 2014’ün ilk günü, her biri alanlarında uzman konuşmacıların katıldığı farklı oturumlarla devam etti. Ayrıca çeşitli firmaların fuaye alanında açtığı stantlar aracılığıyla da öğrenciler, firma yetkilileriyle iletişim kurma fırsatı yakaladı.      

Editör: TE Bilişim