KESK’e bağlı Eğitim Sen Eskişehir Şubesi örgütlenme sekreteri Nazım Yılmaz, Eskişehir Organize Bölgesi’nde kurulu olan Isı Cihazları Fabrikası(ICF) işçilerinin 56 gündür süren onurlu mücadelelerinin işçilere emekçilere umut ışığı olmaya devam ettiğini söyledi.
DİSK’e bağlı  Birleşik Metal İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 13 işçinin işten atıldığını vurgulayan  Yılmaz, “İşten atılan işçiler dayatılan bu çalışma koşulların ve işten atmaların ‘kader’ olmadığı inancıyla fabrika önüne çadır kurarak direnişe başladılar. ICF işçilerinin direnişi hem kendi fabrikalarındaki işçi arkadaşları hem de Organize Sanayi bölgesinde düşük ücret ve güvencesiz çalışan binlerce işçi için umut ışığı olmuştur. ICF işçileri zaferi tüm işçiler ve emekçiler için işaret fişeği olacaktır” dedi.
ICF işçilerinin atılan arkadaşlarının geri alınmasını ve en doğal anayasal hakları olan sendikal örgütlenme haklarının kabul edilmesini talep ettiklerini vurgulayan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi örgütlenme sekreteri Nazım Yılmaz şunları söyledi:
“Her ne kadar bu direniş süresince işveren; polisin(zaman zaman direnişe müdahale ederek), Valinin(tepkisiz ve duyarsız kalarak) ve yandaş bir takım basın ve kuruluşların desteğini alsa da işverenin çırpınışları haybeyedir. Kendileri için bu gerçekle yüzleşme zamanı çoktan gelmiştir. Buradan tüm duyarlı Eskişehir kamuoyunu, fabrikalarda güvenceli iş hayatı, sendika ve sigorta hakkı için ICF işçilerine destek olmaya çağırıyoruz.”
 

Editör: TE Bilişim