Esgazete, kenar semtlerde yaşayan ve yıllarca kat artımı konusundaki isteklerini dile getiren vatandaşların merakla beklediği ‘sonucu’ ve Baksan Sanayi Sitesi’nin sorununu Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a sordu
İLK ADIM 25 BİNLİK PLAN
3 mahalle için daha önce kat artırımını Tepebaşı  Belediyesi Meclisi’ne getirdiklerini belirten Başkan Ahmet Ataç, “Bu üç mahalle Fevzi Çakmak, Yeşiltepe ve Sazova Mahallerinde kat artımı meclisimizde oybirliği ile geçmişti. Meclisimizin kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Bugüne kadar Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilmeyişinin nedeni ise 1/ 25 binlik imar planlarının henüz karara bağlanmaması. Bu planın gerçekleştirilmesi sonrası kat artırımı konusu meclise getirilecektir” dedi.
ÖNEMLİ OLAN ESNAFA YER GÖSTERMEK
Baksan Sanayi Sitesi’nin boşaltılması projenin uygulanması konusunda sorularımızı da yanıtlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç şunları söyledi:  “Projenin uygulanmaya başlanması için 2 karar gerekiyor. Birincisi Kentsel Dönüşüm kararı, ikincisi de 25 binlik planlarının yapılması. Burası kentsel dönüşüm ‘ne yaparsan yap demek’ benim tarzıma uygun değil. Benim için önemli olan oradaki esnafa bir yer göstermektir. Buradaki yerlerin yarısı depo olarak kullanılıyor diğer yarısında da esnaf kendi işini yapıyor. Onlara rezerv alanı hazırlanmadan proje uygulanmaz.”
 
Editör: TE Bilişim