Yurt içi ve yurt dışından gelen Emirdağlılar'ın; Roma Beach Resort&SPA Hotel ev sahipliğindeki "Tarihi Buluşması"nda, ilçeye hizmet projeleri masaya yatırıldı.
Emirdağ Ekonomik ve Sosyal Vizyon Çalıştayı'nda Emirdağ'ın sorunlarına çözüm yolları aranırken, ilçenin gelişim ve değişimi için yurt içindeki ve yurt dışındaki Emirdağlılar tarafından adeta bir seferberlik ilan edildi.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Roma Beach Resort&SPA Hotel'in sahipleri İbrahim, Cemal ve Cahit Sayın kardeşlerin ev sahipliğinde organize edilen "Emirdağlılar Buluşması" kapsamında gerçekleştirilen Emirdağ Çalıştayı'nda, ilçenin dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı.
Emirdağ'ın yetiştirdiği akademisyenlerden Prof. Dr.Necdet Saglam'in koordinatörlüğünde gerçekleşen Çalıştay'da Emirdağ özelinde; Göç ve Etkileri, Sağlık ve Çevre, Sanayi, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Hayatın Desteklenmesi, Kültür, Sanat ve Turizm, Doğal Kaynaklar ve Madenler, Eğitim, Spor ve Toplumsal Gelişim ile İmar, Şehircilik ve Ulaşım konuları detaylı bir biçimde irdelendi.
8 ayrı grup çalışmasında yapılan değerlendirmeler sonrasında oluşan sonuç raporları, ikinci oturumda tüm katılımcıların tartışmasına açılırken, ilçe adına tarihe kayıt düşülecek çok yönlü bir fikir alış verişi gerçekleştirildi.
Emirdağ'ın gelişim ve değişimine ışık tutacak olan değerlendirmelerin, bastırılması planlanan Çalıştay Kitabı'yla kalıcı bir esere dönüştürülmesi kararlaştırılırken, 2. Emirdağ Çalıştayı'nın da bir yıl sonra yine Roma Beach SPA Hotel'de organize edilmesi kararlaştırıldı.
Toplantı sonrasında Ev sahibi Sayın Ailesi adına katılımcılara teşekkür eden Cahit Sayın, "Bizler kendimizi Emirdağımıza borçlu hissediyoruz. Hemşehrilerimizi bir araya getirerek, güzel bir sinerji yaratıp yararlı bir çalışmaya imza atabildiysek, bu bize gurur verir. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hepimiz sahip olduğumuz olanakları, bugünümüzü borçlu olduğumuz Emirdağımız için seferber etmeliyiz. Buradaki anlamlı birliktelik, daha güzel yaşanabilir bir Emirdağ'ın yaratılabilmesinin ışığını yakmıştır. Emirdağ'dan yetişerek Yurtiçinde ve Yurtdışında başarılı çalışmalara imza atan Emirdağlılar'ın, doğup büyüdükleri Ata topraklarına hizmet etmek aşkıyla dolu olduklarına tanık olmak, bizleri ziyadesiyle memnun ederek gelecek için gerçekten umutlandırdı. Hepimiz aynı heyecanla ve her fırsatta ilçemize hizmet duygusuyla projeler üretip çalışmaya devam etmeliyiz; çünkü başka Emirdağ yok" dedi.
Etkinliklere başından sonuna kadar katılarak hemşehrileri ile kucaklaşan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın da anlamlı organizasyonun başarısına dikkat çekti. Başkan Kargın, "Sayın Ailesi'ne yürekten teşekkür ediyorum. Amacına ulaşan bir organizasyona imza attılar, gerçekten gönülden bir kez daha kutluyorum. Sadece hemşehrilerimle hemhal olmakla kalmadık, Çalıştay gibi son derece verimli bir faaliyetin de içinde olduk.
Doğrusu ben kendi adıma çok istifade ettim. Çalıştay raporları bizlere çok önemli bir yol haritası ortaya çıkardı ve elbetteki bunun gereğini yapacağız. Emirdağlılar olarak hemşehrilerimizde bu birlik ve beraberlik duygusu olduğu sürece, önümüz açık, yolumuz aydınlık olacaktır. Daha yaşanabilir, daha üretken, daha müreffeh ve daha güçlü bir Emirdağ hepimizin ortak hedefidir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Çalıştay sonrası yapılan Gala Gecesi'nde de Emirdağ Abdallar Grubu ve yerel sanatçı Faki Edeer'in Emirdağ türküleri ile coşan Emirdağlılar, bir sonraki buluşmada yeniden bir araya gelmek üzere sözleştiler.
                                                                              
                                        
 
 
Editör: TE Bilişim