İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesince; Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinin İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarına “Mezuniyet ve Baret Takma Töreni” düzenlendi.

Törene, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim kurulu üyeleri, her iki Üniversitenin bölüm başkanları, öğretim üyeleri, TMMOB ye bağlı diğer Odaların yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Bülent Erkul, inşaat mühendisliğinin başkaları tarafından isteğiniz dışında verilen bir kimlik olmadığını belirterek, “Seçerek sahip olduğunuz, uğrunda emek sarf edip, ter dökerek kazandığınız bir kimlik. Bu üretici, yararlı, zevkli ve kutsal mesleğin kıymetini bilin, değer verin ve mesleğinizi sevin” diyerek yeni mezunlara seslendi.

İnşaat sektörünün tamamen piyasa ekonomisinin acımasız çarkları içinde olduğunu öne süren Erkul şunları söyledi:

“Denetimsiz, aşırı rekabetçi, güvencesiz ve güvenliksiz rantçı bir ortamda ve başıbozuk bir düzensizliktedir. Bunun böyle olması siyasi iktidar ve yerel yönetimler tarafından özellikle istenilmekte ve tüm uygulamalar buna göre yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Amacı; sağlam ve güvenli yapı yapmak değil, suçlu bulmak üzerine çıkarılan yasalar; doğayı, çevreyi, tarihi korumak değil, rant peşinde koşanlara alan açan planlamalar, bilimden, teknikten ve denetimden kaçırılarak yapılan projeler. Sonuçta çarpık kentleşme, güvenliksiz ve gayri ekonomik yapı güvencesiz ve düzesiz bir sektör.”

Editör: TE Bilişim