DİSK Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlü bulunduğu Entil işyerinde işçiler direnen metal işçilerine destek verdiler.

Metal işçilerinin işbirlikçi dayatmacı toplu sözleşme düzeninden ve sarı sendika diktasından kurtulmak için direndiklerini belirten Entil işyeri temsilcisi Oktay Yurtyapan, bu haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanında olacaklarını ve sorunların, mücadelenin ve kurtuluşun ortak olduğunu söyledi.

Metal işçisinin haklı tepkisini yıldırmaya, metal işçilerini kendi yarattıkları ‘öcülerle’ korkutmaya çalışacağına, ne istediklerini neye tepki gösterdiklerini anlamaya çalışmalarını isteyen Yurtyapan, “Görecekler tam 30 yıldır sermaye ve sarı sendika tarafından köleleştirilmiş işçiler, bu sendikal düzeni değiştirmek istiyorlar. Kendi temsilcilerini kendileri seçmek, toplu iş sözleşme süreçlerinde ve sendika yönetimlerinde söz sahibi olmak istiyorlar” dedi.

Metal işçilerinin taleplerinin haklı ve karşılanabilir olduğunu belirten Yurtyapan, Türk Metal’in çöktüğünü, MESS’in ise büyük bir çalkantı içinde olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

“Metal işçilerinin haklı ve onurlu mücadelesine karşı kurulan işçi düşmanı koalisyonunun üçüncü ayağı olan siyasal iktidar, bu toprak kaymasının bu büyük depremin kendisini de çökertmesini istemiyorsa, direnen işçilere yönelik her hangi bir fiili girişim içinde olunmayacağını en yetkili ağızdan açıklamak zorundadır. Aksi her türlü girişim karşısında sınıfın kararlı direnişini bulacaktır.”

Basın açıklaması sırasında Entil işçileri sık sık attıkları sloganla metal işçilerine destek verdi. 

Editör: TE Bilişim