İşitme engellilere Kuran-ı Kerim öğreten Nurhan Yoldaş, işitme engellilerin Kuran eğitimleri hakkında bilgi verdi. İşitme engellilere Kuran öğretebilmek için özel bir eğitim aldığını söyleyen Odunpazarı Müftülüğü’ne bağlı Kuran Kursu öğretmeni Nurhan Yoldaş, “Bütün illerden birer Kuran Kursu öğretmeni seçilerek Rize’de bir eğitime tabii tutulduk. Orada önce işaret dili eğitimi aldık. İşitme engelliler için işaret dili ile Kuran okumayı ve öğretmeyi öğrendik. Geldikten sonra bunu geliştirdik. Daha sonra da işitme engelli öğrencilerimize Kuran öğretmeye başladım” diye konuştu.
HER HARFİN İŞARETİ VAR
İşaret dili ile nasıl Kuran okunduğu hakkında bilgi veren Yoldaş, “İşaret dili ile nasıl konuşuyorlarsa aynı o şekilde Kuran’ı da okuyorlar. Her Arapça harfin bir işareti var. Elif, Be, Te, Se alfabesinin de aynı bizim alfabemiz gibi işaretleri var. Önce bu işaretleri öğretiyoruz. İşaret dili ile harfleri kelimeleri birleştirerek onları Kuran’ı öğretiyoruz” dedi.
DAHA AZİMLİLER
İşitme engellilere yönelik işaret dili ile Kuran eğitimine Nevbahar Eğitim ve Kültür Derneği’nde yaklaşık 1 yıldır devam ettiklerini söyleyen Yoldaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yaş grubundan öğrencim var. 18 ile 50 yaş arasında işitme engelli öğrencilerimiz var.  Şu ana kadar 8-9 işitme engelli öğrencim Kuran’a geçti. Hatim yapmaları biraz uzun bir süreç olacak. Öğrencilerimden biri okuma yazma bilmiyor. Buna rağmen 3-4 haftada Kuran okumayı öğrendi. Çok azimliler. İşitme engelli olmayan öğrencilerden daha azimliler. İşitenlere Kuran öğretmekten daha çok zevk alıyorum onlara öğretirken.”

 
 
Editör: TE Bilişim