Disk Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner düzenlediği basın toplantısında, Ortadoğu’nun yine kan gölü halinde olduğunu anımsatarak, “Emperyalizmin şımarık çocuğu İsrail, on yıllardır yaptığı gibi bir kez daha Filistin halkına karşı soyrıkım yaparken diğer yandan, Kürt halkının Suriye’deki devrimci yapılanmasını hazmedemeyen, emperyalis merkezlerin beslemesi IŞİD çetesi Rojava halkına saldırıyor” dedi.

Filistin’de İsrail’e dur demenin bölgedeki emperyalist saldırganlığa hayır demek olduğunu vurgulayan Başarener, Türkiye halklarının yüreğinin, emperyalizmin kendilerini mahkum etmek istediği bu barbarlığa karşı direnen Ortadoğu halklarının yanında olduğunu söyledi.

Devletin en tepesindekilerin çocuklarının İsrail ile ticari ilişkilerini geliştirdiklerini, ‘one minute’ tarzı açıklamalar yapmanın sadece samimiyetsiz değil aynı zamanda ciddiyetsizlik olduğunu öne süren DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, şunları söyledi: “Türkiye’yi yönetenler, nutuk atıp, İsrail’e somut bir yaptırım uygulamazken, İsrail devleti yaptırım uygulamış ve Türkiye ili diplomatik ilişkilerini minimuma indirme kararı almıştır. Diğer yandan Suriye’de çetenin saldırılarına sessiz kalan AKP hükümeti, 10 Haziran’dan beri Türkiye Cumhuriyeti kendi yurttaşlarını rehin tutan IŞİD’e karşı o kadar aciz durumdadır. Bu nedenle, rehinelerin serbest bırakılmalarını temenni etmekle yetinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçimde sürdürmekteki ısrarı ile Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını rehin tutup, Rojava’ya saldıran IŞİD’e sessiz kalmasını şiddetle kınıyor. Diren Filistin, diren Rojava yalnız değilsiniz.”

 
Editör: TE Bilişim