Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ESMMMO) ile Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen seminer de İstihdam Teşvikleri konusu masaya yatırıldı. Mali Müşavirler Odasının ev sahipliğini yaptığı seminere kurum müdürleri, görevli personel başta olmak üzere Eskişehir de faaliyet gösteren Muhasebeci ve Mali Müşavirler katıldı.
Katılımın yüksek olduğu seminerde,2017 yılında uygulanacak İstihdam teşvikleri konusunda bilgi verildi. İlave istihdama yönelik teşvikler ve iş başı eğitimi gibi düzenlemelerin, işverenlere, iş gücü piyasasına ve ekonomiye önemli katkılar sağladığını belirten Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Neşet Ertoy”687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen İstihdam Teşvikinin, şu ana kadar getirilen en önemli istihdam teşviklerinden biri olduğunu” söyledi. Teşvikten yararlanma şartlarına da değinen Ertoy “31/12/2016 tarihinde çalıştırdığı işçi sayısına ilave olarak, İşkur’a kayıtlı ve üç aydır işsizler  arasından işçi alınıp çalıştırılması halinde, yıl sonuna kadar alınan işçilerin sigorta primlerinin tamamı ile vergilerin bir kısmının hazine tarafından karşılanacağını ve buna göre de ilave alınan her işçi için en az 666,66 TL Sigorta Prim Maliyetinin işverenin cebinde kalması demektir” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumuna olan sigorta primlerin dokuz ay ertelenmesiyle ilgili yaşanan sorunlara da değinen Oda Başkanı Ertoy ”Sigorta Primlerin ertelenmesini isteyen işverenlerde sorun yaşanmıyor. Bunlar ödemediği tutarları Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ödeyecekler. Ama Primlerinin ertelenmesini istemeyenlerin ödeyeceği tutarlar, bankalara ödeme yapılmaya gidildiğinde doğru çıkmayabiliyor. Biz Mali Müşavirler olarak, mükelleflerimize ay sonunda şu kadar sigorta primi ödeyeceksiniz diye bir bilgilendirmeyi yapmakta zorlanıyoruz. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu en kısa zamanda programlarında gerekli düzeltmeleri yapması gerekir” diye konuştu
İstihdam Teşvikleri konulu seminer İşkur ve SGK uzmanlarının hazırladığı sunum ve katılımcıların yönelttiği soruların cevaplandırılması ile son buldu.
 

 
Editör: TE Bilişim