Türk Mühendis Mimarlar Odaları Birliği Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından Özdilek Sanat Merkezine panel düzenlendi. Panelde Makina Yüksek Mühendisi Ceylan Akın "İş hayatında XYZ kuşağında kadınlar" konusunda, Kanatlı AVM Genel Müdürü Zehra Kutlu ise "Sınav kaygısı" konusunda konuşma yaptı.
Panelde açılış konuşmasını yapan İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu Başkanı Zeliha Aziret Demirkol panel konuları hakkında bilgi verdi.
"İş hayatında XYZ kuşağında kadınlar" konusunda konuşma yapan Makina Yüksek Mühendisi Ceyla Akın;  BB, X, Y ve Z kuşakları hakkında bilgi vererek bu dönemlerdeki kadınların çalışma hayatındaki özelliklerini anlattı. Bu kuşaklar arasında yaşanan çatışmalar hakkında konuşan Akın, şunları söyledi: “Kuşak çatışmaları çok önemli bir konu. Ailede olduğu gibi işyerinde de bu çatışmayı yaşıyoruz. İşyerlerindeki en temel sorunlardan biri kuşak çatışmasıdır. İşyerlerinde şu an BB, X ve Y kuşakları beraber çalışıyor ve çatışmalar yaşıyor. Ast- üst çatışması diye, ilişkiler sorunlu diye algılanan pek çok problemin altında, üç neslin bir arada, ortak amaç için ekip olarak iş çıkarmaya çalışması yer alıyor. Özellikle bugünün kurumsal denen iş ortamlarında kuşaklararası yetişme tarzları, ortamları nedeniyle algı, yöntem, uygulama, iletişim farklılıklarından kaynaklanan problemler çok yoğun yaşanıyor.”
SINAV STRESİ KABUS OLMASIN
Akın'dan sonra söz alan Kanatlı AVM Genel Müdürü Zehra Kutlu ise "Sınav kaygısı" ile ilgili konuşarak, "Çocuğunuz son sınıfta ise bu saatten sonra sınav stresi konusunda çok fazla yol almak zor. Ama çocuklarınız daha küçükse buna erken yaşta başlamak çok önemli. Başarmak için eğer kalbiniz onaylıyorsa o zaman bir şeylerin değişmesi mümkündür. Söylenen sadece akılda kalır ve kalp kabul etmezse çok fazla da etki etmez. Çocuklarınızı sadece sınav için sevildiğini düşünürse baştan kaybetmiş sayılırsınız. Çok çalışsa, çok başarılı olsa, siz onun önüne çok büyük imkanlar sunmuş olsanız bile stresten bir şey yapamayabilir. Bazı çocuklar stresten adını bile unutabiliyor” dedi.
Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim