MUSTAFA KAPLAN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Günü' nedeniyle protesto eylemi yapıldı. 
Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 150 kadın, kadınlara uygulanan şiddeti protesto etti. Çeşitli örgüt ve kuruluş üyelerinin katıldığı protesto eylemindeki kadınlar, ellerinde tuttukları afiş ve çeşitli yazıların bulunduğu pankartlarla 'Kadın, yaşam, özgürlük' şeklinde sloganlar atarak yürümeye başladı. Grup, Doktorlar Caddesi üzerinden geçerek geçtiğimiz ay kocası tarafından pompalı tüfekle vurulan Huriye K.'nın hayatını kaybettiği iş hanı önüne gelerek sloganlar attı. Ardından Adalar istikametine yönelen grup, burada durup sloganlar atmaya devam etti.
Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Handan Ustabaş, her gün 5 kadının eşi, babası, ağabeyi, sevgilisi tarafından öldürüldüğünü söyledi. Ustabaş, "Bilmeyelim diye koskoca bir sistemin baskısına rağmen dişimizle tırnağımızla var ettiğimiz kadın mücadelesi tarihimize sırtımızı verip, kalplerimizde ve gözlerimizde bir yaşam tutkusuyla geleceğe ilerliyoruz. Biz 'Kadın, yaşam, özgürlük' diyerek direndikçe, egemenler savaş, yok ediş ve ölümde ısrar ediyor. Ezidi, Kürt, Şii, Türkmen, Alevi, Süryani, Arap, Asuri Keldani, Şabak, binlerce kadın bu savaşta katlediliyor, tecavüze uğruyor. Kadınların bedenleri savaş ganimeti olarak görülüyor. Yaşam alanlarından edilen kadınlar göç yollarında hayatlarından oluyor. Her gün 5 kadının eşi, babası, ağabeyi, sevgilisi gibi başta en yakınındaki erkeklerce katledildiği ülkemizde devlet, sanki bu cinayetlerin çoğu aile içerisinde cereyan etmiyormuş gibi kadını değil aileyi koruyan yasalarla katillere arka çıkıyor. Katiller 'Öldürme hakkımı kullandım' diyebilecek kadar erkek devletlerine güveniyorlar. Türkiye'de 2014 yılı içerisinde 235'ten fazla kadın öldürüldüğü, yüzlerce kadın tacize, tecavüze uğradı" dedi.
Ustabaş ayrıca, "25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' vesilesiyle, savaşa, IŞİD vahşetine, kadın katliamlarına ve nefret cinayetlerine karşı bir araya geldiğimiz bu günde direnişimizi büyütüyor sesimizi yükseltiyoruz" şeklinde sözlerine son verdi.
Basın açıklamasının ardından grup bir süre sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim