Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Füsun Uzunoğlu, kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınadıklarını belirtti.
Uzunoğlu, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletlerin Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi’ne göre kadınlara yönelik toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin, bir kadın sırf kadın olduğu için yönetilen ya da oransız bir şekilde kadınları etkileyen şiddet olduğunu anlattı. Başkan Füsun Uzunoğlu, “Kadınlara yönelik şiddet, kadınların ve kızların insan haklarının ihlalidir” ifadelerini kullandı.
ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
Uzunoğlu, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için alınması gereken tedbirler konusunda da şunları söyledi;
"Şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardım yapılmasını, aile içi şiddeti ve genel olarak kadınlara yönelik şiddeti önlemek için projeler başlatılmasını, evde, sokakta iş yerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanmasını ve caydırıcı yasal tedbirler alınmasını istiyoruz.”
Editör: TE Bilişim