Türkiye Kamu Sen Eskişehir Şubesi tarafından organize edilen Bahar Şenliği, Hemşirelik Haftası ve Anneler Günü kutlamaları Şehri Derya Parkta gerçekleştirildi.
Şehri Derya Etkinlik Alanı’nda düzenlenen şenliğe; Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Tunga Barçın, Türk İş Bölge Temsilcisi Necat Kılıç, Türkiye Kamu Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genle Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk, Türk Kamu Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı ile bağlı sendika temsilcileri katıldı.
Şenlikte bir açılış konuşması yapan Kamu Sen İl Temsilcisi  Haydar Urfalı, bir ay öncesinden planlanan bir program olduğunu ancak hava şartlarının müsait olmadığını dile getirdi. Bu program Eskişehir’de Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği adına bir ilk olduğunu belirten Urfalı, “Tüm sendikalarımızın ve üyelerimizin davetli olduğu ilk organizasyonumuz. İnşallah bu organizasyonumuzu bundan sonrada sürdürme gayreti içinde olacağız. Programımızın uzunca bir adı vardı, aslında bahar şöleni olarak düşünmüştük. Ancak zamanlama olarak Hıdırellez’ den sonraya denk geldi. Tabi bu arada 1 Mayıs kutlamalarını da Eskişehir’de gerçekleştirdik. Programımız 20 Mayısa denk geldi, anneler günü geçtiğimiz hafta idi. Buradan tekraren tüm annelerin ve anne adaylarının günlerini kutluyorum. Dün de 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı idi. Atatürk Gençlik ve Spor Bayramını bizlere armağan eden, kurtuluş mücadelemizin meşalesinin ateşini Samsunda yakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını, o günlerden bu yana gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi tüm gazilerimizi rahmetle şükranla minnetle anıyorum” diye konuştu.
Urfalı, etkinliğe katkılarından dolayı Genel Başkan İsmail Koncuk’a, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti.
Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk ise yaptığı konuşmada Eskişehir’de 9 bine yakın üyesi ile kamu çalışanlarının haklı mücadelesini vermek adına bir arada olduklarını kaydetti. Mücadele verilirken üyelerin desteği değerli ve bunun farkında olduklarını belirten Türk şunları söyledi:
“ Bir Mayıs süreci daha, yetki süreci daha başladı Türkiye Kamu Sen, Türk Sağlık Sen ve diğer iş kollarımız geçmişte olduğu gibi bu senede büyük bir gayret ve mücadele verdiler. İnanıyoruz ki inşallah, yetkiyi alarak tüm kamu çalışanlarının hak ve menfaatinin sonuna kadar mücadelesini vermek tekrar Türkiye Kamu Sen’e düşer diye düşünüyorum. Bu birlik ve beraberliğin daim olması dileği ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
Türkiye Kamu Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genle Başkanı Fahrettin Yokuş Türkiye Kamu Sen’in gücünü gösterenlere teşekkür ederek şöyle konuştu:
“ Bildiğiniz gibi mayıs ayları bizim için oldukça önemli. Bilindiği gibi 25 yıldır biz sendikal emek mücadelesi veriyoruz. 25 yıl önce hangi kararlılıkla yola çıkılmış ise, bugünde aynı kararlılıkla ve aynı ilkeler doğrultusunda emek ve alın teri mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye Kamu Sen sıradan bir emekçi örgütü değildir. Türkiye Kamu Sen demek Türk Milleti demektir, mazlumu sesi demektir. Hak hukuk demektir. Türkiye Kamu Sen demek Kendin için istediğini Müslüman kardeşin için de istemek demektir. O bakımdan bu kutlu davayı, bu kutlu mücadeleyi bazıları anlamayabilir ve kavramayabilir. Ama sizler bunun çok iyi farkındasınız. Bizim için Türk Milletinin değer yargıları, olmazsa olmazları vardır. Bu vatandır, bayraktır, töredir, örf, milli ve manevi değerlerimizdir. Cumhuriyettir ve Türk Milleti’ne hizmet etmiş Türk yiğitleridir.”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı’nın gerçekleştirdiği gösteri katılımcıların büyük ilgisini çekti. Zeybek ekibi ile gönüllerince vakit geçiren Türkiye Kamu Sen üyeleri daha sonra sahne alan sanatçılarla keyfili vakit geçirdiler. Şenlik etkinliğinde ayrıca çeşitli yarışmalar da yapıldı.
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim