Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şube yönetimi tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma kahvaltısında konuşan dernek başkanı İbrahim Şavlukbaş, ‘kandırılmışlar’dan olmayacaklarını belirterek parlamenter yapıya sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Gündemin çok sıcak ve çok hızlı değiştiğini ve darbe girişiminden sonra üyelerle biraraya gelemediklerini ifade ederek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine dernek olarak coşkulu bir şekilde katılacaklarını kaydetti.  Milletvekili Eren Erdem’e yapılan saldırıyı, ‘faşist ve gerici’ saldırı olarak yorumlayıp protesto eden Memleket Sevdalıları Derneği Şube Başkanı İbrahim Şavlukbaş, “Biz bu filmleri 12 Eylül’den önce de görmüştük, yine maalesef aynı durum ile karşı karşıyayız. Ölümünün 17. yılında Ahmet Taner Kışlalı’yı da saygı ve özlemle anıyorum. Ölmeden iki ay önce kendisiyle görüşme fırsatım olmuştu, o yine aklıma geldi. O zamanda Mersin Anamur’daydım, üniversitedeydim ve ADD yöneticisiydim, davet etmiştim kendisini. Geleceğim ama o kadar yoğunum ki bana bahara kadar müsaade et demişti, maalesef oraya gelemedi. Biliyorsunuz 17 Ekim’de planlanmış bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti” dedi.
Başkanlık tartışmalarına da değinen Şavlukbaş şunları söyledi:
“Hukuk mu insana uyar, insan mı hukuka uyar? Bu büyük bir tartışmadır bence. Hukuka uyması gerekiyor insanların. Bu ülkenin anayasası bellidir, rejimi, sistemi bellidir: Parlamenter yapıdır, üniter devlettir, bunu sonuna kadar savunacağız. Yani başka bir şekilde söylemem gerekiyorsa: “Kandırılmışlardan olmayacağız, kandırılmışlara kanmayacağız!” Bir kişinin kandırılması mı kolay, 550 kişinin kandırılması mı kolay?  Geçmişte, çok yakın tarihte, bir kişinin nasıl çok kolay kandırıldığını gördük, kendisi de bunu söyledi. Biz diyoruz ki parlamento kandırılamaz, o yüzden parlamenter yapıya da sahip çıkacağız"
 


 
Editör: TE Bilişim