DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner hafta sonunda yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nun sonuç bildirgesi hakkında bilgi verdi.
Emeklilerin sorunlarının değerlendirildiği Geniş Başkanlar Kurulu tepsit ve değerlendirmelerden hareketle kararlar aldığını vurgulayan Başaraner konuyla ilgili şunları söyledi:
“Sendikamız darbenin her türlüsünü ret eder ve 15 Temmuz darbe kalkışmasını fırsata çevirerek, istediği yönetim biçimini Türkiye’ye dayatmak için kullanan hükümeti, anti demokratik yönetim biçimi olan OHAL’i kaldırmaya ve gerçek demokrasiye acil olarak hayata geçirmeye çağırdık.
KHK’lerle darbeyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve geçmişte darbelerden çok çekmiş olan onbinlerce kamu emekçisinin, görevden ihraç edilmesi veya açığa alınması açık bir hukuk ihlalidir.
KHK’lerle görevden almaları ve Kayyum atamaları demokrasiye darbedir.
Yılan hikayesine dönmüş olan promosyonlarının emeklilere verilmesi hususunda bankalarla herhangi bir pazarlığa gerek yoktur. Başbakanlık genelgesinin dikkate alınması ve bankalarla yapılan ödeme protokolüne madde eklenmesi yeterlidir. Bu nedenle SGK’yı emekli maaş ödeme protokollerine madde eklemeye ve milyonlarca emeklinin hakkı olan promosyon ödemesini sağlamaya çağırıyoruz."
 
 
Editör: TE Bilişim