Eskişehir’in 71 Evler ve Emek mahallesi sakinleri, iki aracın aynı anda geçemediği, yaya yolu olmayan ve sürekli kazaların yaşandığı eski köprüleri için bir çözüm bulunmasını istiyor.

Emek mahallesindeki Ozan sokakla, 71 Evler mahallesindeki Kantarlar sokağı birbirine bağlayan eski köprünün artan trafik için yetersiz kalması ve bu yüzden çok sayıda kaza meydana gelmesi bölge halkını çileden çıkardı. Devlet Su İşleri’nin ait sulama kanalı üzerine yapılan ve çok eski olduğu için yapım tarihini bilmedikleri köprünün, her araç ve hem de yaya trafiği için yetersiz kaldığını anlatan bölge halkı, sorunlarını çözüm beklediklerini anlattılar.

Mahalle sakinlerinde Mustafa Kutlu, Faik Kutlu ve Gülhan Tozan, yer yer deforme olan, sağlam korkulukları bulunmayan ve altında su akan köprünün sadece araçlar için değil, buraya kullanmak zorunda kalan insanlar ve özellikle de çocuklar için tehlikeli olduğunu belirttiler. Dar köprüden iki aracın aynı anda geçmesinin mümkün olmadığını, biri geçerken diğerinin beklemek zorunda kaldığını anlatan mahalle sakinleri "Belki ilk yapıldığında çevre bu kadar kalabalık değildi ve yoğun iskan bulunmuyordu. Zaman içinde artan nüfus ve araç trafiği bu köprüyü yetirsiz hale getirdi. Bu sebeple köprü üzerine ve çevresinde çok sayıda kaza oluyor. Araçlarla aynı anda geçmek mecburiyetinde olan insanlar da büyük risk altında. Köprü dar, araçların yan yana geçmesi mümkün değil, bir de yayaların köprüyü kullanması kazaları doğuruyor. Köprünün altından su geçtiği için çocuklar için büyük tehlike. İnsanlar, zaten dar olan köprüyü kullanan araçların yanından geçmek zorunda" dediler.

GENİŞ KÖPRÜ VE YAYA KALDIRIMI İSTİYORUZ

Dar olan köprü ve çevresinde gerekli düzenlemenin yapılmasını, köprünün genişletilmesini, yaya geçidi yapılmasını isteyen bölge sakinleri, "Bu köprünün ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesini, yaya kaldırım yapılmasını ve korkuluklarının sağlamlaştırılmasını istiyoruz. Defalarca ilgilileri sıkıntıyı iletmemizi rağmen şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Can ve mal kaybı yaşandıktan sonra mı önlem alınacak? Yetkililerden bu durumun çözülmesini istiyoruz" diye belirttiler.
Editör: TE Bilişim