Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, bayram tatilinde yaşanan kazaları değerlendirerek, “Artık kazaların sebebi ne arabalar ne de yollar. Tek kusurlu sürücüler” dedi.

Ramazan bayramı öncesinde trafik kurallarına uyulması konusunda yapılan uyarıların boşa çıktığını dile getiren Er, “Her zaman olduğu gibi tüm uyarılar boşa çıkıyor. Bayramda yolların kan gölüne dönmemesi için, ocakların sönmemesi için ne kadar uyarırsak uyaralım yine ölümlü kazalar yaşandı” dedi.

Kazaların tek sebebinin sürücüler olduğunu söyleyen Er, “Bundan 10 yıl öncesine kadar yolları bahane ediyorduk, araçları bahane ediyorduk. Ama şimdi bahane edecek hiçbir şey yok. Herkesin altında son model araçlar var. Havaalanı gibi yollarımız var. Demek ki bu hatalar sürücülerde bitiyor. 3-4 gün süre zarfında Türkiye genelinde 64 ölü 379 yaralı; Eskişehir'de ise 2 ölü ve 10 yaralı var ise burada suçlu sürücülerdir. Sürat, tecrübesizlik ve uygusuzluk kazaların sebebidir. Başka sebep aramayalım. O direksiyon başına geçenlerdedir hatalar. Yüzde 99 kendimizde arayalım hataları” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim