VİDEO HABERİN SONUNDA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bir gazetecinin makam aracı ile ilgili ortaya attığı iddialara yanıt verdi. Kullanmaya başladığı makam aracının kendilerinden önceki yönetim tarafından kiralanan aracın bozulması nedeniyle yerine tekrar firma tarafından verildiğini kaydetti. Kiralanan araç nedeniyle belediyeye ekstra bir yük gelmediğinin altını çizen Kurt, “Bu aracın kötü kullanıldığı, bizim tarafımızdan da kiralanmadığı, ekstra bir bedel ödenmediği çok net bir biçimde dosyadadır. Gazeteci arkadaşımız hesabını yargı önünde vermelidir. Ben araba sevdalısı, gösteriş budalası değilim. Ben halkçı sosyal demokrat bir belediye başkanıyım”diye konuştu. 

Kazım Kurt konuşmasında şunları söyledi: Aslında önemli olmayan ancak bir haftadır bir gazeteci arkadaşımız tarafından sürekli olumsuz biçimde algı yaratılmaya çalışılan bir konuyla ilgili açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Belediyemiz bünyesinde kullanılmakta olan makam aracı A 6’idi şimdi A8 oldu. Esas sorun budur.”

SANKİ BİR NEFRET DUYGUSU İLE AÇIKLAMALAR YAPTI 

Burada sayın gazeteci   tarafından nasıl sorun görüldüğünü anlamadığını kaydeden Kurt, “ Bu arkadaşımız beni hiçbir biçimde aramadı.  ‘Benim elimde belgeler var, buna karşı ne diyorsunuz’ demedi. Gazetecilik ahlakı açısından bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Eğer bir suçlama yapıyorsanız. Bu suçlamanın karşısındaki kişinin bilgisinin alınmasında yarar olduğunu düşünüyorum. Objektif gazeteci isen. Bu bilgiyi almamasına rağmen ısrarla üstüne giderek ve bir kanalda da yorum yaptığı sırada mimik ve jestleri de izledim, sanki bir nefret duygusu ile açıklamalar yaptı. Ben size işin özünü açıklayayım. Bir belediye başkanı olarak A8’e binmekten hiçbir zaman gocunmam.  Şimdiye kadar Odunpazarı Belediye Başkanı A6’ya biniyormuş bundan sonra A8’e biner çok şey değişmez. 

 

Odunpazarı Belediyesi’nin araç kiralama işi yılbaşından itibaren Pırlanta Turizm Limited Şirkesi isimli bir firmayla yapılmış ve 46 adet araç, 10 adet otobüs, 26 adet şoför ile ekipman taşınması işi toplu bir şekilde ihale edilmiş. Dolayısı ile makam aracı olarak kullanılan aracın özel bir ayrıcalığı yoktur. Bu 46 araç içersindedir. Biz yönetime geldikten sonra bunları gördük. 46 aracın fazla olduğunu düşündük. Yarısı kadar aracın yetebileceğini anladık. Sözleşme gereği yüzde 20’sini iade edebildik. Şuanda bu firmadan belediyemiz tarafından kullanılan araç sayısı 34’dür. 12 aracı geri gönderdik. Bu gönderilen araçlardan birisi de yedek makam aracıydı. Bu aracın özelliği sadece sözleşme gereği makam aracıdır. Bnek bir adet Sedan tipi en az 3 bin CC araba. Burada AUDİ 8-AUDİ 19 yazmıyor. Seçimden sonra hizmete başladığımızda bu makam aracı bozuldu. Tamire gitti geri geldi. Biz yedek aracı o zaman öğrendik. Ve ondan sonra gönderdik. Kullandığımız araç yine tamire gitti. Bir hafta minibüsle gezdik. İstanbul’a cenaze için kendi özel aracımla gittim. Onunda bir iki trafik cezası almışız, belgesi var. Bu araç ilgili firma tarafından değiştirildi. Bize 2012 model 20-25 bin kilometrede bir araç getirildi. İkinci el bir otomobil. Bizim açımızdan A6-A8 lüksümüz olmadığından çokta önemsemedik. Bu araca binmekle ben ne kişiliğimden,  ne halkçılığımdan, ne soygun yapmış bir Polat Alemdar oldum. Böyle bir yaklaşım olmaz. PA 001 eski aracın plakasıdır. Odunpazarı Belediye Başkanının aracının plakası PA 001 olarak bilinir. Doğal olarak ilgili firmada yeni araca bu plakayı taktı. Bunla benim mafya özentiliğim, bir takım havalara girmem gibi algı yaratılmaya çalışılmasını kendime hakaret olarak sayıyorum.  Daha sonra bu eski araç satıldı. Şuanda satın alan vatandaşın bu aracı kullanamadığı servis kayıtları ile ortadadır.” 

BELEDİYEYE BİR KÜLFET GETİRMEDİ

Bu aracın bir zorunluluk nedeniyle değiştirildiğinin, bu değişimin belediyeye hiçbir külfet getirmediğini kaydeden Kurt, “Bu araç alınmış bir araç değildir, kiralık bir araçtır. Bu aracın kirası 21 bin artı KDV olduğunu söylemek hem doğru söylememektir, hem ahlaksızlıktır. Hangi belgeyle söylüyorsunuz. O sayın gazeteci arkadaşımız kiminle görüşmüşse, kimden bilgi almışsa o kuşlarının doğru söylemediğini görmeli, kabul etmeli. Bizden önceki dönemde yapılan sözleşme gereği yıllık 62 bin TL kira karşılığı alınmıştır. Bunu ben kiralamadım, bunu kiralayan sayın arkadaşım da bir açıklama yapmış. ‘Haberim yok, bendeyken sağlamdı’ diyor. Onunda doğru olmadığını servis fişleri ile göreceksiniz. Bu aracın kötü kullanıldığı, bizim tarafımızdan da kiralanmadığı, ekstra bir bedel ödenmediği çok net bir biçimde dosyadadır”diye konuştu.

ESKİŞEHİR’DE İLK DEFA BİR İŞ YAPTIM

Eskişehir’de ilk defa üzülerek bir gazeteciye dava açtığını söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Şimdiye kadar benimle ilgili her türlü eleştiriyi yapan arkadaşımı hoş görüyle karşıladım. Ama bugün ilgili gazete ve yazar aleyhine dava açtım. Çünkü objektif ahlaklı bir gazeteci gibi davranmadı. Bana sorsaydı bunları net bir şekilde anlatırdım. Sosyal medyada da bilerek isteyerek tartıştırıyor. Bunların tamamı suçtur bu suçun cezasını bu arkadaşımız çekmelidir. Hesabını yargı önünde vermelidir. Ben araba sevdalısı, gösteriş budalası değilim. Ben halkçı sosyal demokrat bir belediye başkanıyım. Bunu o gazeteci arkadaşın söylemleri de eylemleri de değiştirmeye gücü yetmez. Takındığı tavır kişisel bazı eksikliklerin olduğunu ortaya koyar. Bana oy veren Eskişehirliler rahat olsun. Buradan haram lokma geçmedi, geçmez. Hiçbir biçimde bu makamı kötüle kullanmam”dedi.

 

Editör: TE Bilişim