Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve yürütme kurulu üyeleri Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, temsil yönü itibariye Kent Konseyi’ni önemli bir kurum olarak nitelendirdi. Valilik Makam Odası’nda ziyareti kabulü esnasında konuşan Vali Tuna, “Burada bizden ziyade daha çok yerel yönetimlerin görev alanına giren birçok husus sizleri ilgilendiriyor. Bu konuda sorumluluklarınız tabi ki biraz daha fazla. Yaptığımız işlerde mümkün olduğu kadar katılımcı bir anlayış ve yaşama bilinci sorumluluğu taşımalıyız. Aldığımız kararların uygulamasında insanların nasıl etkileneceği, çevreye yönelik nasıl bir etkisi olacağının iyi analiz edilmesi önemli! Dünyanın hiçbir yerinde herkesi memnun edecek bir çözüm bulamazsınız” dedi.
Eskişehir Kent Konseyi’nin daha bilinçli, daha nitelikli ve örnek teşkil edecek çalışmalara sahip olmasını isteyen Vali Tuna, gelişen ve büyüyen Eskişehir’e herkesin katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Eskişehir’in ulaşım açısından kavşak noktası olduğunu hatırlatan Vali Tuna,  Hızlı Tren gibi son teknolojik ulaşım aracıyla kentin ileride çok hızlı gelişen bir şehir haline geleceğini anlattı. 
Kültür turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Tuna, bu kapsamda son dönemde Eskişehir’e kazandırılan parkların ve müzelerin önemli olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’a ve yürütme kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Tuna, valilik olarak yapılacak çalışmalara destek vereceklerini söyledi.
Bütün kamu kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içerisinde çalışmak istediklerini kaydeden Başkan Akçasoy, yürütme kurulu üyelerini Vali Tuna’ya tek tek tanıttı. Konseyin işleyişi hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Akçasoy, “Merkezi yönetimi, yerel yönetimi, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını ve sivil toplumu ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluşturuyoruz. Kentin kalkınma önceliklerini, sorunlarını, vizyonlarını sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirleyerek, tartışıyor ve çözümler geliştiriyoruz” diye konuştu. 
Kenti bir bütün olarak düşündüklerini belirten Başkan Akçasoy, bu manada bütün ilçelerin sorunlarıyla da yakından ilgilenmeye çalıştıklarını ifade etti. Sözlerinin sonunda Başkan Akçasoy, Eskişehir Kent Konseyi olarak ziyareti kabulden dolayı Vali Tuna’ya teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim