Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısı Kazım Kurt başkanlığında yapıldı. Toplantıda encümen üyeliğine ve 8 komisyona üye seçimi yapılırken MHP Grubu, yeterli çoğunlukta olmadıklarından dolayı komisyona üye gönderemedikleri için CHP grubunu protesto ettiklerini söyledi. Seçim esnasında CHP, AKP ve MHP grubu arasında sık sık tartışmalar da yaşandı. MHP’li İnan Ersoy, MHP’li kişilerin de belediye başkanının inisiyatifinde komisyonlara üye gönderebileceğini söyleyerek, “ Bu aksak demokrasinizi protesto ediyoruz” dedi.

Mecliste Belediye Encümen Üyeliği seçimi yapıldı. CHP’den Bekir Sıtkı Saraç, Mehmet Uzun, İnci Erol seçildi. Diğer komisyon üyeleri ise şöyle belirlendi:

 İmar Komisyonu: CHP’den Hüseyin Erdemir, Önder Tuna, Nükhet Yücesan. AKP’den Adem Kara, Nuri Temizsoy.

 Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu: CHP’den Dilaver Atay, Cahide Tetik, Mahmut Çakmak. AKP’den Ahmet Yapıcı, Sedat Halaç. Hukuk Komisyonu: CHP’den Aydın Ünlüce, Mustafa Kosku, Yavuz Metin. AKP’den Mustafa Özkan, Ahmet Özdamar.

 

Çevre, Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu: CHP: Cahide Tetik, İnci Erol, Cevdet Karanfil. AKP’den Sıtkı Karaca, Kazım Sertkaya.

Parklara İsim Verilmesi Komisyonu: CHP: Mustafa Kosku, Önder Tuna, Mahmut Çakmak. AKP’den Süleyman Yücel, Hatice Kozan.

İçkili Yerler Tespit Komisyonu: CHP’den Sedat Ayhaner, Cevdet Karanfil, Yavuz Metin. AKP’den Faruk Işık, Nurettin Ördek.

 Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: CHP’den Cahide Tetik, Nükhet Yücesan, İnci Erol. AKP’den Hatice Kozan, Hayrettin Esen.

 Satış Komisyonu: CHP’den Gülvezir Özdamar Toplantıda ayrıca AKP’li Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, belediye alınan 333 personel hakkında Kurt’tan ayrıntılı bilgi istedi. Başkan Kurt, yazılı olarak bu önergeyi cevaplayacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim