Yeni kurdukları Eskişehir Profesyonel Fotoğrafçılar Derneği (EPFD) çatısında birleşen Eskişehirli fotoğrafçılar, görkemli açılışı Gaga Restoranda bir araya gelerek yaptı.
 
Profesyonel fotoğrafçıların yaşadığı sorunları gidermek üzere yola çıkan Eskişehirli fotoğrafçılar yeni bir dernek kurdu. Derneğin kurucu üyesi Nafiz Kalyoncu açılış gecesinde bir konuşma yaparak, “Uzun yıllardır mesleğin yaralarına, içsel çatışmalara, korsan ve kayıt dışı hizmete maruz kaldık. Birkaç kez dernek kuruldu ancak bir uzlaşıya varılamadı. Buda mesleğimize yaralar açtı. Bir araya gelerek kayıt dışı ve korsana bir son vereceğiz.” diye konuştu.
EPF Derneği Başkanı Tuncer Erdoğan ise kurdukları birlikteliğe katkı sağlayan tüm profesyonel fotoğrafçılara teşekkür ederken, “Birlikte olmak meslek mensuplarımıza ivme kazandıracaktır. Bunun için bir mücadele başlattık. Katkılarını esirgemeyen ve aramızda bulunan diğer fotoğrafçılar odası başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılışta konuşan Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkanı ise yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıldır fotoğrafçılık mesleğinde bir konsept değişikliği meydana geldiğine değinerek şöyle konuştu: “Sistemin dijital ortama geçilmesi ile konsept değişikliği meydana geldi. Eskiden foto kabinler büyük oranda etki yapardı. Bu sorunu hükümetle görüşmelerimiz sonunda aşmak üzereyiz. Bundan sonra bir araya gelerek kayıt dışı ve korsanla mücadelemiz yer alacak. Bu konuda illerimizde belediyelerin zabıta ekiplerine, ilçelerde ise Jandarma yetkilileri ile diyalog halinde olacağız. Maliye yetkilileri ile de birlikte hareket edeceğiz. Yetkililerin mesleğimizin ivme kazanması konusunda desteklerini bekliyoruz. Ayrıca bir araya gelen Türkiye Fotoğraf odaları olarak, kimlikler vesikalık fotoğraf çekimi konusunda gerekli adımları atarak meslektaşlarımıza katkı sağladık.”
 
ATAÇ’TAN DESTEK
Başkan Ahmet Ataç ise yaptığı konuşmada kendisinin de Eskişehir’de Diş Hekimleri Odasının başkanlığını yaptığını ve birliktelik sağlamanın önemli olduğuna dikkat çekti. Ataç, “Başkanlığım zamanında Bozuyük ve Bilecik’in de bağlı olduğu bir odamız vardı. Bizzat korsan dişçilerle mücadele ettim. Çoğunu kapattırdım. Verdiğiniz mücadeleyi anlıyorum. Ayrıca belediye başkanı olarak ruhsat almayan hiçbir işletmenin de açılışına katılmıyorum. Bunu doğru bulmuyorum, çünkü bir arkadaş vergi vererek işletme yürütecek, diğeri ise ruhsatsız işletecek bu kabul edilemez. Kurduğunuz derneğin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Açılış gecesine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç,  Antalya oda başkanı Fahrettin Karakaş, Ankara oda başkanı Fevzi Gündoğdu, Başkan Vekili Nail Engin, Adana oda başkanı Şahin Kokarcalı, Bursa oda başkanı Vildan Çanak ve vekili Kamil Konuşkan ile Sakarya oda başkanı Cevat Davulcu katıldı. Gece verilen yemekle devam etti.
 
 
 
Editör: TE Bilişim