Köy Enstitülerinin 75. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları, ilk kurulduğu bölge olan Mahmudiye’de yapıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı kutlamalarda, yerel sanatçı Mesut Girgin bir konser verdi. Kutlamalarda halka etli pilav dağıtıldı.

         Mahmudiye Belediyesinin düzenlediği 75. Yılında 1. Mahmudiye Köy Enstitüleri Kuruluş Sanat ve Kültür Etkinlikleri, büyük bir coşku içinde geçti. Resim ve fotoğraf sergilerinin yer aldığı etkinlikte, yerel sanatçı Mesut Girgin bir konser verdi.

        18 Eylül Stadında gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP milletvekili adayları Cemal Okan Yüksel, Utku Çakırözer ve Metin Tomsuk ile Köy Enstitülerinde okuyanlar ve vatandaşlar katıldı.

       Mahmudiye Belediye Başkanı Gündoğan, yaptığı konuşmada Köy Enstitülerinin Türkiye  yetiştirdiği aydın insanların ülkeye  yaptığı katkıların yadsınamaz olduğunu belirterek, “Saygıdeğer bu insanları minnet ve şükranla anarken, yaşamını yitirenlere  Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

 Eskişehir Halk Oyunlarının sergilenmesinden sonra, Eskişehir’in sevilen sanatçısı Mesut Girgin mini bir konser verdi. Konserden sonra kutlamalara katılanlara etli pilav ve ayran dağıtıldı

Editör: TE Bilişim