Kristal İş Sendikası Eskişehir Şubesi KNAUF İnsulatıon işyerinde örgütlenme  çalışmasında çoğunlu elde etti. TİS Yetkisi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafında yetki geldiğini belirten Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, “Bu tespite yani Knauf işvereni çoğunluk kakarına itiraz etti” dedi.
Knauf işverenine seslenen Akyazı, “Üye arkadaşlarımızın Toplu İş Sözleşme hakkını  uzatmamasını istiyorum. Bir an önce sendikamızla bir araya gelerek üyelerimizin hakları olan TİS görüşmelerini yapalım. TİS yapma haklarını ortadan kaldırmak yerine işçilerin daha ekonomik seviyesine yükseltmek için taleplerimizi görüşüp  TİS sürecine başlayalım” dedi.
Kristal İş Sendikasının, işletmelerini savunan, işyerlerinin büyütülmesini ve işçilerin daha rahat ortamda çalışmasını isteyen bir sendika olduğunu kaydeden Akyazı, “Burası iki işyeri olarak gözüküyor. Eskişehir ve Polatlı’da. 130 işçinin 66 tanesi sendika üyesi olda. Isı yalıtım malzeme üretiliyor. Umarım kısa süre içinde işverenle bir araya geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim