Eskişehir’de bir erkek kuaförü yaptığı ilginç protesto ile sesini duyurmaya çalışıyor.
Kuaför Abdil Kumru, Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası tarafından genel kurul kararıyla alınan pazar günleri kapatma kararına uymayan bazı erkek kuaförlerini ve yönetimi protesto etmek amacıyla Porsuk Bulvarı Başarılı sokakta bulunan kuaför dükkanını pazar günleri de çalıştırmaya devam ediyor. Haksızlığa uğradıklarını söyleyen kuaför, 21 Ocak 2014 tarihinde Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası’nın genel kurul toplantısında Eskişehir’de bulunan erkek kuaförlerinin pazar günü dükkan kapatma kararının alındığını söyledi. Kumru, “Bu kararı Ankara’dan şehrimize gelen erkek kuaförü meslektaşlarımız bozduğu için biz de Eskişehir Berberler Odasını protesto amacındayız. Eğer bu karar uygulanacaksa herkese uygulanmalı. Bunu istediğimiz için pazar günleri biz de dükkanımızı açıyoruz. Görüyoruz ki Berberler Odası bu kuralı herkese eşit şekilde uygulayamamaktadır” ifadelerini kullandı.
Kuaför Abdil Kumru, kuaförler arasında adalet ve eşit davranılmasını istediklerini belirterek, “Biz istiyoruz ki 10 kuaför varsa, 10’u da kapatsın bu şekilde hiçbir sıkıntımız yok, gayet de başarılı bir şekilde de devam ediyorduk. Şimdiye kadar bütün kurallara uydum, diğeri de uymalı. Oda bu kararı uygulatmalı. Oda Başkanı veya vekili istifa etmediği sürece pazar günleri dükkanımı kapatmayacağım” şeklinde konuştu.
“MÜŞTERİ VE MADDİ OLARAK İŞ KAYBIMIZ VAR”
Kumru ayrıca, Eskişehir’de bazı kuaför işletmelerinin de uğradıkları haksızlıktan dolayı pazar günleri dükkan açtığını ederek şöyle devam etti.
“Bir başkan vekilinin genel kurulda alınmış karara karşı çıkıp da dükkanını açmasını protesto eden 15 arkadaşım şuan mevcut dükkanını açıyor. Personelim ve ben pazar günleri kapatılmasından yanayız, ama bu karar eşit uygulanamadığı için biz de açıyoruz. Daha önceki dönemlerde kapatıldığında, herkes kapattığında kimseye zararı yoktu. Çünkü cumartesi günü daha yoğun çalışıyorduk, pazartesi günü daha yoğun çalışıyorduk. İş kaybımız yoktu şuan müşteri ve maddi olarak iş kaybımız var.”
Editör: TE Bilişim