Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, Lozan Anlaşması’nın 91’inci yıldönümünü kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm dünya ülkeleri tarafından bağımsız bir devlet olarak kabul edildiği Lozan anlaşmasının 91’inci yıldönümünde Lozan anlaşması ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız ve eşit bir devlet olarak uluslararası toplum tarafından kabul edilmesinin sağlandığını ifade eden Akmen, “Anlaşma ile, kapitülasyonlar tamamen kaldırılmıştır. Bu açıdan Lozan, aynı zamanda ekonomik bağımsızlık belgesi olma özelliğine de sahiptir” dedi.

TUTARSIZ DIŞ POLİTİKA

Diğer yandan, Kurtuluş Savaşı ile kazanılan ve Lozan’da tescil edilen ulusal bağımsızlığın, 91 yılın sonunda, çok önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten Akmen, “Yürütülen tutarsız dış politika ve uluslararası ilişkilerdeki yönetim yanlışlıkları sonucu sınırlarımızın güvenliği tehdit altındadır” diye konuştu. Son on iki yıldır uygulanan komşu ülkelerle sıfır sorun politikasının iflas ettiğini dile getiren Akmen, ülkenin uluslararası saygınlığı ile ilgili ciddi kaygıların oluştuğunu aktardı.

 

“ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ”

 

Başkan Sevgi Akmen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Lozan Anlaşması’nın 91’inci yıldönümünde, iç ve dış tehditlere karşın Lozan’ın kazanımlarına sahip çıkma kararlılığını bir kez daha tekrarladı. Akmen şunları söyledi: “Lozan Anlaşması’nın yıldönümünde, Türk ulusunun kaderini değiştiren başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Lozan’ın unutulmaz kahramanı İsmet İnönü’yü bir kez daha saygıyla anıyoruz.” 

 

 

Editör: TE Bilişim