Lozan Barış Anlaşmasının 94. Yıldönümü nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim İş Sendikası Eskişehir’de çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

 Açıklama yaptı. Katılımcılar adına açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen, “24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesi olarak tanımlanır. Lozan Antlaşması ile, Sevr anlaşması geçersiz kılınmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığı uluslar arası alanda tescil edilmiştir. Bugünlerde Büyük önder Atatürk ve İsmet İnönü’nün şahsı hedef alınarak itibarsızlaştırılmaya çalışılan Lozan Antlaşması, hiç kuşku yok ki Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde yeni bir dönem açmıştır” diye konuştu.

Düzenleyecekleri program hakkında da bilgi veren Akmen, şunları söyledi: “Bizler sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak, aradan geçen 94 yılın sonunda Lozan Antlaşmasının kazanımlarına sahip çıkmanın önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu amaçla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedi olan Lozan Antlaşmasının 94. Yıldönümü nedeniyle duyarlı Eskişehirlileri Vilayet Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz. 24 Temmuz Pazartesi günü saat 12:30’da, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yurtsever Eskişehirlileri Vilayet Meydanında çelenk sunma töreninde bir arada olmaya çağırıyoruz.  Devamında saat 18:00’de Kanatlı İş Merkezi önünde Tepebaşı Belediyesi Eko Şov grubunun bir gösterisi olacak.”

Tüm Eskişehirlileri etkinliklere davet eden Akmen, “Bir kez daha büyük bir inanç ve kararlılıkla ifade ediyoruz ki; tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayalı, Atatürk ilkelerine bağlı, laiklik ilkesini benimseyen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için Lozan’a sahip çıkmak görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim