KADİR ARSLAN - MUSTAFA KAPLAN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de bulunan Şirintepe Mahallesi'nin sakinleri, son zamanlarda muhitlerinde artan trafik kazalarına dikkat çekmek ve mahallerinde en çok kazanın meydana geldiği kavşağa gerekli uyarı levhalarının yapılmaması nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.
Şirintepe Mahallesi sakinleri, mahallerinde bulunan Söğütçü Sokak ve Örme Sokak yollarının kesiştiği kavşak noktasında son zamanlarda artan trafik kazalarına dikkat çekmek ve trafik işareti, yavaşlatıcı kasislerin yapılmadığı gerekçesiyle toplandı. Kavşak noktasında her hafta kaza olduğunu ancak yetkililerin herhangi bir çalışma yapmadığını söyleyen mahalleli, yakında bir anaokulunun bulunduğunu ve çocukların sürekli buradan karşıdan karşıya geçtiklerine dikkat çektiler Yol üzerinde seyir eden araç sürücülerinin hızlı geçişler yaptığını da belirten mahalle halkı, önlem alınmadığı takdirde ölümlerin artacağını öne sürerek, buraya ışık sistemi kurulmasını istedi.
Gazetecilere mahalleli adına açıklamalarda bulunan Mehmet Ömürlü, kavşakta her hafta 3-4 kaza olduğunu ve bulundukları yerin kaza kavşağı olduğunu kaydetti. Ömürlü, “Burada haftada en az 3-4 defa kaza oluyor cuma akşam olan kazada kamyonet motosikletli ile çarpıştı. Kamyonetin sürücüsü panik ve tedirginlikle kaçmaya çalışırken motosikletlinin üzerinden geçti. Biz burada yetkilileri defalarca uyardık” dedi.
Ömürlü, yetkililerden yardım istediklerini ancak kavşak için herhangi bir adım atılmadığını da iddia ederek, şöyle konuştu:
“Burada kazalar çok olmakta. Ölümler olmadan gelin önlem alalım” dedim. Ama ne yazık ki korkulan oldu ve cuma günü olan kazada 2 tane ağır yaralımız var. Bu biz de olabiliriz, sizler de olabilirsiniz. Bizim yetkililerden ricamız burada bir an önce acilen önlem almalarını istiyoruz. Bizim mahallemizde yetkili bir kişi yok. Halk kendi sorununu kendi halletmeye çalışıyor. Bu yüzden yetkililerden sesimizi duymalarını ve acilen önlem almalarını istiyoruz.”
Kavşak noktası yakınlarında işyeri bulunan Cengiz Şimşek ise, bulundukları yerde anaokulu olduğunu ve 5-6 yaşlarındaki çocukların genellikle marketlere alışverişe geldiklerini aktardı. Şimşek, “Burada hiçbir önlem alınmadığı için çocuklar marketten hızlı bir şekilde dışarı çıkıyorlar. Burada hiçbir önlem yok. Yolda sadece bir tane set vardı onu da greyder kışın söktü. Ondan sonra daha yapan olmadı. 3 araç birbirine girmişti, ağaca çarptılar. 3 gün önce 4 araç yine birbirine girdi burada. Bir önlem alınmalı. Ya önlemlerini alsınlar ya da bize bıraksınlar biz kendimiz yapalım. İzin versinler, bizi herhangi bir şeyden sorumlu tutmasınlar kendimiz banketimizi yapalım. Bunun önlemini almazlarsa kendimiz yapacağız başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim