CHP’li meclis üyesi Bekir Sıtkı Saraç, “Bu vatan topraklarında ilk defa Kürdistan bayrağı göndere çekildi, bu acı durumu protesto ediyorum bir vatandaş olarak” dedi.
Odunpazarı Belediye Meclisi 2017 yılı mart ayı olağan meclis toplantısı 5’inci birleşim 1’inci oturumu, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Mecliste gündem maddelerinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Bekir Sıtkı Saraç, İstanbul ve Ankara'da Kürdistan Bayrağı'nın göndere çekilmesine tepki göstererek, “Bir vatandaş olarak bunu protesto ediyorum” dedi.  Saraç şöyle konuştu: “Bu vatanın nasıl şehit kanlarıyla sulandığını hepimiz biliyoruz, dış güçler vatanımız üzerinde provakatif eylemle yapmıştır her zaman. Cumhuriyet tarihi boyınca yaşanmamış bir olayı Türkiye dün yaşadı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ülkemizi ziyaret etti ve bu vatan topraklarında ilk defa Kürdistan bayrağı göndere çekildi bu çok acı bir şey, IKBY’nin televizyon kanallarında her gün okunan haber bültenlerinde birleşik Kürdistan derler bu Hatay’dan Sivas’a kadar olan anadolu topraklarını kastederler. Bu paçavra bayrak, bunu Birleşmiş Milletler kabul etmiyor, bu acı durumu protesto ediyorum bir vatandaş olarak. Bunun AKP ve hükümet içinde de protesto edilmesini bekliyorum.”
İDDİALARI KANITLA
Saraç’a cevap veren AK Partili Meclis Üyesi Adem Kara, ise şu ifadeleri kullandı: Bu konudaki hassasiyetini keşke her platformda söyleyebilse, bugün Kürdistan kabul edilmiş ve Türkiye’yi ziyaret etmiş, bayrağı asılmış bu kabul edilir bir şeydir. İsterdim ki CHP milletvekilleri PKKlıların cenazelerine katıldığında hendek kazanları alnından öperim dediğinde de aynı hassasiyeti gösterseydiniz.” Kara’nın sözleri mecliste tartışmaya yol açtı, CHP’li meclis üyelerinden Gülten Seber “Bu iddiaları kanıtla”diyerek Kara’ya tepki gösterdi.
BİR SONRAKİ MECLİS 3 MART’TA
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt izinli olduğu için meclis toplantısına Meclis Başkanvekili Aydın Ünlüce başkanlık yaptı. 4 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında görüşülen maddelerin hepsi ilgili komisyonlara sevk edildi.  Bir sonraki meclis toplantısının 3 Mart 2017 Cuma günü saat 17.30’da yapılmasına karar verildi.
 
Editör: TE Bilişim