Eskişehir Manşet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle belediye başkanlarından el yazıları ile çocuklara yazdıkları mektup ile  Ahmet Sezer İlköğretim Okulu  6. Sınıf öğrencisi  İpek Özdemir ‘Büyüklere mektup’ başlıklı yazdığı mektupları yayınlayan Eskişehir Manşet’i bu haberi büyük ilgi görmüştü.
“Büyüklere Mektup” başlıklı mektup  yazan İpek Özdemir, mektubunu Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a  verdi.
Annesi Lale Özdemir ve kardeşi Duru Özdemir ile başkan Ataç’ı ziyaret eden  İpek Özdemir, çerçevelettiği  yazıda; çocukların istemleri ve sorunları dışında düşüncelerini ifade etti. Başkan Ataç’a armağan ettiği yazısını okuyan Özdemir, Sınav sisteminden yakınıp yıllarca alınan eğitimin 2 saatlik sınavlarla değerlendirilmesini ‘haksızlık’ olarak yorumladı.

Sokak çocuklarının durumunu üzüldüğünü ve bu çocukların her çocuk gibi eğitim hakkı bulunduğunu vurgulayan 11 yaşındaki İpek Özdemir, sokak başlarında, dilenen çocuklara da  değindi.  Özdemir, iyi insan olmayı öğrenilirse kötülük diye bir şey olmayacağını dile getirdi.
Başkan Ataç, İpek Özdemir’in düşüncelerini doğru olduğunu belirterek, “Yazdığınız mektupta, gündeme getirdiğin sorunlar doğru. Bu sorunların çoğunluğu devletin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çözmesi , el atması gereke sorunlar. Belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yaparız. Çocuklarımızın isteklerini yerine getirmek  büyük mutluluk” diye konuştu.
Ataç, daha sonra İpek Özdemir ve 6 yaşındaki kardeşi Duru Özdemir’e armağanlar verdi.
 
Editör: TE Bilişim