Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, yaptığı açıklamada, ilçe ve köyden mahalleye dönüşen yerlerde bulunan meraların kiralanması konusu için toplandıklarını kaydetti.
 
Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğu için buralardaki meraların kiraya verildiğini dile getiren Gündoğan, “ Oysa Cumhuriyet öncesinden bu tarafa köyün ortak kullanım alanı. Bizde muhtarlarımızla birlikte birleşerek Sayın Valimize çıktık.Sayın Valimiz sağolsun ilgilendi.Buranın kiralanma kararlarının iptal edildiğini söyledi” dedi.
 
“ VALİ TUNA’DAN “MEN” SÖZÜ”
 
Köylerde hayvancılığın halen devam ettiğini aktaran Gündoğan, “ Köyde hayvancılığı geliştirelim, köydeki göçü engelleyelim adı altında hükümetin projeleri oluyor. Öbür taraftan da baktığınız zaman meralar kiraya veriliyor.Kiracılar da burayı sürerek hububat ekmek istiyorlar ve tarım desteği almak istiyorlar. Bu yüzden meralarımıza sahip çıkmak durumundayız.Hayvancılığı ülkemizde baltalamak değil de daha da geliştirmek için uğraşmalıyız. Meralar kamu ortak alanlarıdır.Valimize meralarımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz, tarım amaçlı kullanan kısımları da kendisinin men ettireceğini söyledi. Sürümünü durdurdu” şeklinde konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim