Gittikleri akraba düğününden dönerken yaşanan trafik kazasında annesi anneannesi ve kardeşi ile birlikte hayatını kaybeden genç voleybolcu Merve Taşkaya’nın hayat hikâyesi yürekleri burktu

Henüz 5 yaşındayken annesi ve kendisi ile birlikte 3 kardeşi babaları tarafından terk edilen, hayatı boyunca da annesinin hayat mücadelesine hem okuyup hem de çalışarak destek olan Merve Taşkaya’nın gencecik yaşta hayata gözlerini yumması Eskişehir’de büyük bir üzüntü yaratmıştı. Spora olan aşkı, her zaman gülen yüzü, mücadeleci ruhu, temiz kalbi ile gönüllerde taht kuran Merve Taşkaya, 5 yaşından sonra bir daha baba sevgisi yaşayamadı ve babasını hiç görmedi.  Annesi ve kardeşleri ile birlikte hayata tutunma mücadelesinin zorluğunu hiçbir zaman etrafına belli etmeyen Merve,  13 yaşında voleybola başladı. Eskişehir DSİ Bentspor’da volaybol antrenörü Kazım Tokat’ın kendisini keşfetmesi ile profesyonel spor hayatına adım atan Merve, Çok sevdiği Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nü kazanmıştı. Sporcu olarak yoğun maç ve antrenmanların yanında üniversitede de ayrıca yarı zamanlı çalışıp para kazanıyordu. Bu şekilde aile bütçesine katkıda bulunuyor, geri kalan vaktinde de hocasına yardımcı antrenörlük yapıyordu. Merve Taşkaya hayata tam da tutunduğu ve hayallerine kavuşmaya başladığı bir anda, yaşanan trafik kazasında genç yaşta hayata gözlerini yumdu. 

HOCASINDAN DUYGULANDIRAN UĞURLAMA

Merve’nin ölümü sevenlerini yıkarken, ‘babam’ dediği antrenörü ve hocası Kazım Tokat ise Merve’yi kendi facebook sayfasından şu sözlerle uğurladı: “Hiç oldu mu bu? Hanı birbirimize söz vermiştik. iyi günde kötü günde yanımızda olacaktık. Neden bizi bırakıp gittin. Takım arkadaşlarına hep beni anlatırdın. seni nasıl fırçaladığımı. Antrenmanda arkamdan gelir sarılırdın bende sana kızım sarılma arkadaşların kıskanacak derdim. Gülerdin. Gelir ayakkabılarımın ipini çözer şaka yapardın. En son takımla fotoğraf çekilirken bana sitem etmiştin. Hocam neden yanıma gelmiyorsunuz size kırıldım dedin. Geçenlerde arkadaşınla yanıma geldin. Hocam doğum günümü unuttunuz dedin. O an çok üzüldüm. Senden özür diledim. ama sen bizi seni sevenleri bırakıp gittin. Sevgili Merve sana şunu söyleyeyim. O kadar çok sevenin varmış ki, cenazen çok kalabalıktı. Seni sevenler hep oradaydı. Sağanak yağmura karşın kimse gitmedi canım benim seni hiç unutmayacağız seni çok seviyoruz.”
KAZA NASIL OLDU
Afyonkarahisar’da kontrolden çıkan bir otomobilin köprüye çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. 
Edinilen bilgilere göre kaza, Afyonkarahisar-Konya karayolunun 65. kilometresinde meydana geldi. Onur T., yönetimindeki 34 HN 6492 plakalı otomobil, Yakasenek Beldesindeki alt geçide geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak alt geçidin bariyerlerine çarptı. Meydana gelen kazada, Oktay (23) ile Merve Taşkaya (25), Yıldız (52) ve Rakibe Bahçe (78) olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Onur T. ise ağır yaralandı. Yaralanan sürücü olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim