15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Eskişehir şubesince düzenlenen Şehitleri Anma Gecesi Buz Ateşi Davet Salonunda gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim  tilaveti ile başlayan Şehitleri Anma Gecesi’ne çok sayıda davetlinin yanısıra AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca davetli olarak katıldı. Geceye katılan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Serhat Çağ, “Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi ebedi müddet bozmasın. Peygamberlikten sonra en büyük rütbe şehitlik rütbesidir.” Diyen Genel Başkan Serhat Çağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüce kitabımız Kur-an’ı Kerim’de bu kutsi mertebe için onlarca ayetler yer almış aziz şehitlerimiz içinde Peygamber efendimizin de birçok hadisinde kendilerine yer verilmiştir. Ne mutlu Allah yolunda bayrak uğruna, vatan uğruna, millet uğruna, ezanı Muhammedi uğruna can verenlere. Ne mutlu peygamber efendimizin hadisleri ile şereflenenlere. Ne mutlu peygamberimizin ve şehitlerimizin şefaatlerine nail olacak kimselere. Rabbim bizleri onların şefaatleri ile şereflenmeyi inşallah nasip eylesin. Vatan uğruna canını hiçe sayan aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Makamları cennet olsun. Rabbim acılı ailelerine sabrı cemiller ihsan eylesin. Bizlere de emanet bıraktıkları, bu güzel vatanı, bu güzel emanete en güzel şekilde sahip çıkmayı ve gerektiğinde onlar gibi şahadet mertebesine ulaşmayı, şahadet şerbetini içmeyi yüce rabbim nasip eylesin. Vatan müdafaasında yaralanıp, şahadet mertebesine ulaşmak maksadı ile mücadele eden ve gazilik mertebesine ulaşan tüm vatan evlatlarına da rabbim şafi sıfatı ile de acil şifalar versin. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi ebedi müddet bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin inşallah. Bizler gibi Kuva-i Milliye ruhu ile kurulan ve bu düşünce ile hareket eden kuruluşlarına da, devletin güvenlik birimlerine, polisimize, askerimize rabbim güç kuvvet versin, yolumuzu açık etsin.” dedi

MİDDER Eskişehir şube başkanı İbrahim Mahmut Ural ise konuşmasında derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aktararak, “Ocak ayında teslim aldığımız il başkanlığı görevimiz ile gençlik kolları ve kadın kollarımızı, milli irade ve demokrasi kulübü adıyla liseliler birimimizi kurduk. Üniversitelerimizde de bu ruhu, milli birlik ve beraberliği benimsemiş ekiplerimizle bu davanın neferi olarak hizmet etmeye başladık. Tepebaşı birimizi de kuruldu. Adli birimimizle birlikte şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Bir ihtiyaçları var mı? Bizden bir istekleri varmı bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz milli birlik ve beraberlik için ağabeylerimiz ve büyüklerimizle yol arkadaşlığı yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Daha sonra sema gösterisinin yapıldığı gecede şehit yakınlarına plaketleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim