Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği 12. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Yeni Başkan Nurettin Kaba oldu.

Odunpazarı'da dernek binasında gerçekleşen genel kurulda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Can yeniden aday olmazken, seçimde Nurettin Kaba'nın ve Hüseyin Güven'in listeleri yarıştı.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Can, yardımlaşma, dayanışma ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflemeyen derneklerin ya kapandığını ya da tabela derneği haline geldiğini belirterek, "Derneğimizin kuruluş amacı hemşerilerimizi bir araya getirerek birlik, beraberlik, ve dayanışma bağlarını güçlendirmektedir" dedi.

 

Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği'nin  Mihalıççık dışında yaşayan hemşerilerin buluştuğu, kucaklaştığı bir alan olduğunu belirten Can, "Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği şehir dışından gelen hemşerilerimizin, bir hemşerisiyle irtibat kurduğu, sohbet ettiği, özlem giderdiği yerdir" dedi.

Kurulan sandıklarda kullanılan oyların  sonucuna göre  220 oyla Nurettin Kaba başkan seçilirken, diğer aday Hüseyin Güven 107 oy alabildi.

Nurettin Kaba başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüsnü Kaptan, Vedat Ulubağ, Bülent Rıfkı Ustaoğlu, Cemalettin Ürgün, Hasan Eroğlu, Ahmet Çolak, Ekrem Öncel, Ertuğrul Sakallı, Salih Güven, Muhsin Doğan.

Denetim Kurulu: Canip Ertural, Cengiz Avdan, Metin Gürşahbaz

Onur Kurulu: Mehmet Ali Arıkan, Erdoğan Aydoğmuş, Ersin Yücel, Necati Yalçın, İsmail Can

Editör: TE Bilişim