Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Ortak Sınavı öncesinde, sınavın gerçekleşeceği okullarda incelemelerde bulunarak, sınavlarda görevli öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile görüştü.
25-26 Kasım 2015 tarihlerindeki Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerini kapsayan sınavla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ortaöğretime geçiş yapacak öğrenciler için TEOG Ortak Sınavı’nın önemli bir aşama olduğunu belirtti. Özen, öğrencilere en iyi sınav ortamını sağlamak ve sınav kaygılarını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla ilgili kurumlarla birlikte, il genelinde gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.
Eskişehir’de merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere 119 okulda, 778 salonda, 10 bin 13 8’inci sınıf öğrencisinin sınava gireceğini, sınavlarda 190’ı güvenlik personeli olmak üzere 2 bin 664 personelin görevli olacağını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Özen, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.
Ülke genelinde 6 oturumda gerçekleştirilen TEOG sınavlarının, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında yapıldığı ve her ders için 40 dakika süre verildiği bildirildi.
Editör: TE Bilişim