Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası ve Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı işbirliğiyle muhtarların katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi.

Eskişehir’deki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, çiftçi mallarını korumada yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek, çiftçilerin sorunlarını ve çözüm yollarını konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi. Ziraat Odası olarak çiftçilere hizmet vermek amacıyla 2017 yılında toprak analiz laboratuvarı açtıklarını, fakat hükümetin toprak analizine verdiği desteği kaldırmasıyla faaliyete geçiremediklerini belirten Buluşan, "3 yıldır çiftçilere danışmalık hizmeti verdik. Ziraat mühendislerini çiftçilerin hizmetinde çalıştırdık. Fakat 2017 yılında Bakanlığın açıkladığı desteklerde, danışmanlık desteğini azaltmasıyla bu hizmeti sonlandırmak zorunda kaldık” dedi.

Önümüzdeki aylarda gerek analiz, gerekse danışmanlık desteğinin tekrar gözden geçirilerek, daha verimli bir şekilde uygulamaya geçilmesini istediklerini vurgulayan Buluşan, "1941 yılında çıkarılan 4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanununda 76 yıl boyunca 1-2 maddesi dışında hiçbir madde değişmediğinden, günümüz şartlarında yetersiz kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, mahallelerde 2017 yılı yasak mıntıka alanları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri görüşülürken, muhtarlar ve çiftçiler talep ve sorunlarını iletti.
Editör: TE Bilişim