“Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye” yürüyüş programı Eskişehir’de gerçekleştirilen ‘Büyük Halk Yürüyüşü’ ile sona erdi. Osmangazi Üniversitesi Dumlupınar Kız Öğrenci Yurdu önünde toplanan binlerce Cumhuriyet sevdalısı buradan Odunpazarı Meydanına kadar yürüdü.

 CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un da katıldığı, Dumlupınar Kız Öğrenci Yurdu karşısından başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı ve Ali Fuat Güven caddesinde devam etti.

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 Odunpazarı Big Band’in çaldığı kurtuluş marşları eşliğinde yürüyen vatandaşlar Kızılcıklı, Doktorlar ve Hamamyolu caddelerinden geçerek yürüyüşü Odunpazarı Meydanına doğru sürdürdü. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş hep bir ağızdan “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atarak yürüdü. Yürüyüş esnasında vatandaşlar balkonlarından alkışlarla destek verdi.

 BİR DAHA BU İŞGALLER YAŞANMASIN

 “Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” programının son etkinliği ve 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle düzenlenen Büyük Halk Yürüyüşü Odunpazarı Meydanında son buldu. Odunpazarı Meydanında konuşan Başkan Kurt, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde olduklarını vurgulayarak, bir daha bu tür işgallerin yaşanmaması gerektiğinin temennisinde bulund

 ÜLKE İYİ YÖNETİLEMİYOR

 Başkan Kurt sözlerinin devamında, “Türkiye’yi ve Eskişehir’i kurtaranlara minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye’de bugün bütün törenlerin, bütün eğlencelerin yasaklandığı bir gün. Keşke şehitlerimiz olmasa, keşke Türkiye’de iç savaş olmasa ve keşke güvenlik güçlerimize karşı saldırı olmasa. Biz iyi günlerimizi

 

büyük bir coşkuyla, büyük bir güvenle, büyük bir zevkle anımsayalım. Ne yazık ki ülkemiz iyi yönetilemiyor ve ülkemizde bir savaş durumu var. Bunun nedeni bellidir. Bunun nedenini çözmek halkımıza kalmıştır” dedi.

 TEK VÜCUT OLALIM

 90 yıl önce Türkiye’yi emperyalist devletlerin baskısından zulmünden halkın örgütlenerek kurtardığını ifade eden Başkan Kurt, “Birleşerek, tek vücut olarak bugün Türkiye’yi kurtaracak hamleyi yapabilmeliyiz. Türkiye Atatürkçü, laik, demokrat bir sosyal hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşamalıdır. Gelin buna omuz verin, gelin buna güç verin, gelin bu hamleyi hep birlikte gerçekleştirelim. Elimizde bir fırsat var bu fırsatı birlikte değerlendirelim” dedi.

 HEP BİRİZ, BİRLİKTEYİZ

 Tüm Eskişehirli ve Odunpazarlı vatandaşları kurtuluş gününde canı gönülden kutladığını söyleyen Başkan Kurt, “26 Ağustos tarihinde zafer haftası kutlamalarına başladık. Bu yıl Odunpazarı Belediyesi olarak farklı bir iş yapalım istedik. Kurtuluş Savaşının geçtiği bütün cepheleri ziyaret ettik. Cephelerde olup biteni hem öğrendik hem de genç nesillere aktardık. Bugün 93 yıl önce Eskişehir’i kurtaranların ayak bastığı yerdeyiz. Ne mutlu bize hep birlikteyiz. Ne mutlu bu ülkede bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayanlara ve bunu da sonsuza kadar götürmek isteyenlere. Gerçekleştirdiğimiz yürüyüş programında cephelerde bizlere bilgi veren hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.          

 

 

Editör: TE Bilişim