Odunpazarı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci oturumu Belediye Başkanı Kazım Kurt’un şehir dışında olması nedeniyle Erdal Caferoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Kurt’un milletvekilliğinden istifasının ardından TBMM’ye diğer vekiller ile vedalaşmak için gittiği bildirildi.

Tek gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında, Odunpazarı Belediyesinin 2013 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet raporu ile ilgili ilk olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Arslan

2013 yılına ait faaliyet raporu ile ilgili konunun muhatabı olan Sayın Burhan Sakallı başkanı olarak karşımızda yok. Eleştirel yaklaşabiliriz ama muhatabımız burada olmadığı için etik olmadığını düşünüyoruz. Siyasi etik anlayışımız nedeniyle eleştiride bulunmayacağız” dedi.

AK Parti adına söz alan Adem Kara ise konuşmasında, dönemin Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya ve projelerde emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür etti. MHP adına söz alan İnan Ersoy da eleştiride bulunmayacaklarını ifade ederek, “Söyleyecek çok şey var ama etik olarak uygun olmadığı için faaliyet raporunu kabul ediyoruz” dedi.

Odunpazarı Belediyesinin 2013 yılı Faaliyet Raporu, belediye başkanının değişmiş olması ve üyelerin ortak tavrı nedeniyle oy birliği ile kabul edildi. Meclis bitiminde üyeler, faaliyet raporunun ilk kez oy birliği ile kabul edildiğini konuştu.

Odunpazarı Meclisi nisan ayı toplantılarının son oturumu yalnızca 10 dakika sürerken bir sonraki oturumun 2 Mayıs Cuma günü yapılmasına karar verildi. 

Editör: TE Bilişim