Odunpazarı Belediyesi, 47 belediyenin katıldığı Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması’nda ‘Süreklilik Ödülü’ aldı.
 
Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. 15.’si düzenlenen yarışmada Odunpazarı Belediyesi, “Taşbaşı ve Yandaş Sokak Sağlıklaştırma Projeleri” ile “Süreklilik Ödülü”ne değer görüldü.
 
Tarihi Kentler Birliği’nin, kentsel, arkeolojik ve doğal değerlerin yaşatılması ve doğru işlevlendirilmesi için “Proje, Uygulama ve Süreklilik” dallarında düzenlediği yarışmaya 2015 yılında 47 belediye, 83 proje ile katıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Taşbaşı ve Yandaş Sokak Sağlıklaştırma Projeleri kentsel sit alanı içinde devam eden sivil mimarinin korunması ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarının parçası olarak TKB Jürisince Süreklilik Ödülüne değer görüldü.
 
BELEDİYELERİN “KORUMA” PROJELERİ YAPEX FUARINDA SERGİLENECEK
 
Kazanan belediyelere ödülleri 17 Kasım Perşembe günü YAPEX Restorasyon Fuarı’nda törenle, sunulacak.  “Proje, Uygulama ve Süreklilik” dallarında düzenlenen yarışmasında ödül alan belediyelerin, projeleri 16-19 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda sergilenecek.
 
 
Editör: TE Bilişim