Odunpazarı Belediyesi Şubat ayı son meclis toplantısı gerçekleştirildi. 

Odunpazarı Belediyesi Şubat Ayı son meclis toplantısı Kazım Kurt Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıda ele alınan en önemli iki madde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen, Belediye Başkanı Kazım Kurt’a kredi çekme yetkisinin verilmesi ile yine belediye şirketinin 50 bin TL olan sermayesinin 450 bin TL arttırılarak 500 bin TL’ye çıkartılması konuları oldu. Toplantıda öne çıkan bir diğer husus da belediyenin kendisine ait olan 5 ayrı mülkünü satışa çıkarmasıydı.

BELEDİYE BORÇ SARMALINA GİRMEMELİ

12 gündem maddesinin 10’u oy birliği ile geçerken, kredi yetkisi ve sermaye artırımı konularını kapsayan 2 madde ise AK Parti’nin ret oyu nedeni ile oyçokluğu ile geçti.  İller Bankası ve diğer özel bankalardan belediye bünyesine iş makinesi, otobüs alımı ve kısa süreli finansman ihtiyacını karşılaması ile ilgili Başkan Kazım Kurt’a 60 ay vadeli 13 milyon TL kredi çekmede yetki verilmesini kapsayan maddeye AK Parti grubu ret oyu verdi. İlgili karara ret verme gerekçelerini açıklayan AK Partili Ahmet Yapıcı, “ Belediyeye alınması planlanan iş Makinesi ve otobüslerin toplam maliyeti 2 milyon TL’dir. Geriye kalan kredinin kısa vadeli finansman ihtiyacı için kullanılacağı belirtilmiştir. Bu kredi talebinde yönetimin niyeti kısa vadeli borç ödemek için yeniden borçlanmaya gitmektir. Borcun borç ile ödenmesi uzun vadede belediyeyi borç sarmalına sokacaktır. Belediyenin ilgili kalan miktar ile halka hizmet etmesini tercih etmekteyiz. Bunlardan dolayı kredi çekilmesi ve yetki verilmesine karşı oy kullanmış bulunmaktayız” dedi. İlgili madde CHP’li üyelerin oyları sonucu oyçokluğu ile geçti.

ŞİRKET SERMAYESİ ARTTIRILDI

AK Parti’lilerin ret oyu kullandıkları bir diğer madde ise, belediyenin yüzde yüz pay ile doğrudan iştiraki olan, Odunpazarı İnşaat Sağlık Turizm ve Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin 50 bin TL sermayesinin 450 bin arttırılarak 500 bin TL’ye çıkarılması ile ilgili karar oldu.  Bu madde ile ilgili de ret kararlarının gerekçesini açıklayan Yapıcı, “ Madem 50 bin sermaye ile iş yapmak mümkün değil ise neden ilgili bağış talebini kabul ettiniz?” diye sordu. Yapıcı’nın eleştirisini yanıtlayan Kazım Kurt ise “ Bu tür şirketler belediyemizin bir yıl içerisinde avantajlı duruma geçmesine yardımcı oluyor. Ama 50 bin TL’lik sermaye bu piyasada yeterli değil.  Biz bu şirket ile Eskişehir halkının kullanımı için 3 ayrı ihaleye girerek belediye adına kiralamış oldu. Fayda sağlıyor” dedi. Söz konusu madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim