Eskişehir’de 18 ve 32 numaralı Bademlik-Şoförler evi hattında çalışan dolmuş şoförleri, bölgedeki taksiciler, hafta sonları araç yoğunluğu yüzünden adeta kilitlenen Odunpazarı bölgesindeki trafik sıkıntısına bir çözüm bulunmasını bekliyorlar.
Dolmuş şoförü Taner Yurttaş ve taksici Özkan Koşaryılmaz, tarihi Odunpazarı bölgesindeki trafik sıkışıklığından dolayı cumartesi ve pazar günleri yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Odunpazarı’ndan Bademliğe ulaşımda yaşadıkları trafik problemlerini anlatan sürücüler, hafta sonları araç parkları yüzünden ulaşımın sık aralıklarla kilitlendiğini anlatarak, "Özellikle hafta sonları Eskişehir’e yerli ve yabancı turist çok geliyor. Bu misafirlerin tur otobüsleri ile Eskişehir plakalı araçlara sahip hemşehrilerimiz Odunpazarı’ndan Bademliğe giden yolun her iki tarafına da park ediyorlar. Bu sebeple dolmuş ve taksiler bazen Bademliğe gidemiyor ve dolmuş yolcuları Odunpazarı’nda bırakılıyor. Bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Trafik ekiplerince sürücülere ceza yazılsa da gene araçlarını yol kenarına çekmekten vazgeçmiyorlar. Bu araçlar içinde Eskişehir plakalı araçlar çoğunlukta. Yerli veya yabancı turist olsa memleketimize hoş gelmişler deriz, ancak trafiği felç eden bir kaç sorumsuz kişiler var" dediler.
Dolmuş şoförü Taner Yurttaş, yetkililerin cumartesi ve pazar günleri Odunpazarı’na gelerek durumu görmeleri gerektiğini de anlatarak, "Bu sıkıntıyı çözmek ilgililerin görevi. Duruma da çoğu biliyor, ama hep öteleniyor. Bu görüntü Eskişehir’e yakışmıyor. Yaşanan bu trafik kargaşasından sadece biz değil, gelen yerli turistler de şikayetçi durumda" diye belirtti.
Editör: TE Bilişim