Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un uğraşları ile Odunpazarı Belediyesi’nde taşeron işçilere nefes aldıracak yeni toplu iş sözleşmelerine imza atıldı.
 
Taşeron işçilerle Türkiye’de ilk niteliğinde olan bir toplu iş sözleşmesine imza atan Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı AŞ ve Huzur AŞ ile yeni toplu iş sözleşmelerine imza attı. İmzalanan toplu iş sözleşmelerinde işçilere sosyal haklarda önemli iyileştirmeler sağlandı.
 
Odunpazarı Aş, Belediye İş ve Odunpazarı Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin maaşlarına yüzde 14 zam yapıldı. İşçilere; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramları ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde 250’şer TL bayram yardımları yapılacak, işçiler aylık 150 TL yemek yardımı alacak.
 
Öte yandan 350 kişinin çalıştığı Huzur AŞ’de ise Kamu İşveren Sendikaları Yüksek Hakem Kurulundan gelen zam oranı ise yıllık yüzde 8 (4+4) olarak belirlendi.  Sözleşmeye göre işçilere her ay 30 TL yakacak yardımı, 130 TL’de yemek yardımı başta olmak üzere önemli sosyal haklar sağlandı. Bu sözleşmeye göre işçiler yılda iki kez 5’er yevmiye ikramiye ve dini bayram yardımları alacak.
 
“İŞÇİLER HER ZAMAN ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ETMELİ”
 
Konuyla ilgili konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, bu sözleşmeler ile işçilerin sosyal ve maddi haklarında artış olduğunu vurguladı. Emeğin en yüce değer olduğunu belirten Başkan Kurt, “Dünyada ekonomik krizler bahane edilerek emekçi haklarında geri gidişler dayatılmaktadır. Krizlerin bedeli işçilere ödetilmek istenmektedir. Bugün küresel güçlerin sadece çalışanları değil tüm insanlığa yönelik haksızlıkları her zamankinden daha büyük bir boyuta ulaşmıştır. Tüm bunların karşısında ise işçilerin örgütlenmekten, sendikalı olmaktan başka bir yolu yoktur. Ben bütün işçilere bir kez daha sendikaya üye olmalarını öneriyorum. Belediyemiz; Belediye İş Sendikası, Odunpazarı AŞ arasında imzalanan bu toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda Huzur AŞ’de çalışan işçilerimiz için de önemli iyileştirmeler yapıldı. Onları rahatlatacak sosyal haklar sağlandı. Tüm işçilerimize tekrar hayırlı olsun” dedi.
 
“KAZIM KURT TAŞERON İŞÇİLERİN ÖNÜNÜ AÇAN İLK BAŞKAN”
Bu toplu sözleşmeler ile işçilerin sosyal ve maddi haklarında ciddi anlamda artış olduğuna dikkat çeken Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş, “Belediye İş olarak işçilerin yanında, onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Yıllardan beri işçilerin sendikal mücadelelerinde yanında yer alan ve yerel yönetimlerde taşeron işçilerin önünü açan, onların sendikalı olması için mücadele eden ilk başkan olan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. Başkan Kurt işçilere desteğini her zaman açıkça göstermiştir. Bu sözleşmelerin Odunpazarı Belediyesine ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim